Messis "Brolinare" avgjorde för Barca

avDaniel Sjöberg

Barca rycker i toppen

Foto: Montage

De andra topplagen tappade.

Då tog Barcelona chansen att rycka.

Med hjälp av Leo Messis kopia av Tomas Brolins frisparksvariant från VM 1994.

Real Madrid och Valencia förlorade. Villareal kryssade. Bara Sevilla gjorde det de skulle i den här omgången av topplagen. Ja, förutom Barcelona då. Laget fick kämpa borta mot Recreativo och det krävdes en speciell sorts intelligens för att få hål på hemmalaget. Sju minuter in på den andra halvleken ställde Recreativo upp en mur för att stoppa Daniel Alves frispark. Men i stället för att skjuta spelade han fram bollen vid sidan om muren och där stod Lionel Messi perfekt placerad och omarkerad i en Tomas Brolin-position.

Messi avgjorde

Precis som den svenske stjärnan gjorde mot Rumänien i VM i USA 1994, fast då från högerkanten, tog argentinaren med sig bollen och dundrade den säkert i mål. Ett mål som blev avgörande. Därefter kunde Barcelona kontrollera matchen och med fyra minuter kvar att spela fastställde Keita slutresultatet i öppet mål efter att skyttekungen Samuel Eto'os skott blivit till en perfekt passning. Segern var rättvis och innebär alltså ett rejält ryck i tabellen.

Till exempel ligger Barcelona nu fem poäng före Real Madrid. Barcelona är dessutom imponerande 17 mål före mästarna Real i fråga om målskillnad.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga