Maradona träffade Uniteds stjärnor

Av: Daniel Sjöberg

Publicerad:
Uppdaterad:

”Vi blev som skolbarn runt honom”

United ned Naradona i mitten.
Foto: Matthew Peters
United ned Naradona i mitten.

Här dyker Argentinas nye förbundskapten upp på Manchester Uniteds träning.

Och när spelarna i United fick träffa Diego Armando Maradona förvandlades de från stjärnor till fans.

– Enligt mig är han den bäste någonsin, säger mittbacken Rio Ferdinand.

Diego Armando Maradona befinner sig för tillfället på resa runt om i Fotbollseuropa för att kolla upp sina landslagsstjärnor. I onsdags satt han på Bernabeu i Madrid och såg Real Madrid möta Juventus. I dag dök han upp i Manchester där han hälsade på Carlos Teves. Uniteds argentinske anfallsstjärna var dock inte den ende som Maradona träffade. När han dök upp ville alla stjärnor i United hälsa på honom.

– Vi blev som skolbarn runt honom. I mina ögon är han den bäste spelaren genom tiderna. Han är en av mina hjältar, säger Rio Ferdinand enligt The Sun.

Perfekt födelsedagspresent

Många diskuterar om Maradona eller Pele är den bäste spelaren genom tiderna, men för Rio Ferdinand råder det i alla fall inga tvivel. Argentinas nye förbundskapten är den störste. Och eftersom det var mittbackens födelsedag så fick han den perfekta presenten.

– Jag hade alla hans videor. Han var spelaren som alla ville va. Han har varit den bäste. Han var min idol och anledningen til att jag började spela fotboll. Att få skaka han med honom, få en kram av honom och en bild, det var en perfekt födelsedagspresent, menar Ferdinand.

En av de bästa

Mittbacken tror att Uniteds manager Sir Alex Ferguson gärna skulle se Maradona på varje träning eftersom hans närvaro höjde tempot

– Alla försökte imponera på honom. Jag hoppas att han åker tillbaka till Argentina och säger att han har sett en bra spelare, säger Ferdinand.

Och Ferguson gillade mycket riktigt besöket.

– Det var trevligt. Alla spelarna var överlyckliga att se honom. Det går att diskutera vem som är den bäste spelaren i världen, men han är utan tvekan bland de två, tre bästa, säger skotten.

Träffade även Mascherano

Att Diego Armando Maradona har landat i sina nya förbundskaptensskor med spring i benen råder det ingen tvekan om. Förutom United passade fotbollslegenden på att besöka Liverpool där mottagningen blev liknande. Han träffade i första hand Javier Mascherano som han vill göra till lagkapten för det argentinska landslaget. Han pratade även med Liverpools manager Rafael Benitez, men precis om när han träffade United blev spelarna i Liverpool imponerade.

– Det var svårt för mig att träffa honom eftersom alla våra spelare blev så upphetsade av att han var här. Två av våra "stjärnor" kom över för att ta hans autograf. Sedan kom ytterligare 15 spelare in och sa att de ville ha en bild av honom. Men han var trevlig och hade tålamod med alla, säger Rafael Benitez till Liverpools hemsida.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN