Robinho: Sälj mig till Chelsea

FOTBOLL

Vill inte stanna i Real Madrid

Foto: Vill till Chelsea Robinho längtar bort från Real Madrid.

Nu gör Robinho en Cristiano Ronaldo. Fast tvärtom, på sätt och vis. Han vill nämligen lämna Real Madrid för Chelsea.

– Jag vill bli bäst i världen och det kan jag inte bli i Real Madrid, säger brasilianaren.

Sommarens stora silly season-såpa handlade om Cristiano Ronaldo och Real Madrids jakt på portugisen. Manchester United sa nej till en försäljning, men Real Madrid vägrade ge upp. Till slut gav ändå den spanska jätten upp och Ronaldo själv insåg att hans drömflytt inte skulle bli verklighet, han blev kvar i United.

Real nobbade

Nu är det dags för nästa kamp om en tekniker mellan två storklubbar. Den här gången är jägaren engelska Chelsea och Real Madrid klubben som försöker ducka. Målet är den 24-årige brasilianaren Robinho. Chelsea gick för ett par veckor sedan ut på sin hemsida och bekräftade att man lagt ett bud på Robinho. Real Madrid nobbade.

Enligt spelarens agent är dock Chelsea beredda att höja det budet från 282 miljoner kronor till 354 miljoner.

– Chelsea har en fantastisk trupp, ett fantastiskt lag och deras bud är bra för mig och för laget. Det handlar inte om pengar, jag vill helt enkelt gå. Mitt personliga mål är att bli den bästa spelaren i världen och det är inte möjligt i Real Madrid, säger han enligt AP.

Hoppas på snabb lösning

Robinho har klargjort även för Real Madrids ledning och tränaren Bernd Schuster att han vill lämna klubben.

– Jag har spelat tre säsonger i Real Madrid och jag har gett allt. Jag har gjort mål, vunnit två ligatitlar och det var inte lätt. Jag tror att min tid i Real Madrid har kommit till slutet. Jag hoppas att direktörerna kommer överens med Chelsea om att lösa situationen så snabbt som möjligt, säger han.

Låt honom gå

Robinhos lagkamrat, försvararen Pepe, tycker att Real Madrid borde släppa spelaren om han ändå inte vill stanna kvar.

– Det skulle vara skadligt om han stannar i klubben utan att vara lycklig. Jag tycker att det finns toppersättare för Robinho, som kan spela både till vänster och höger. Vi har toppspelare som kan göra det och det vet även Schuster, säger han.

Transferfönstret stänger den 31 augusti så ska en övergång ske bör den ske snart.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga