70 000 fans hyllade Ole Gunnar Solskjaer

FOTBOLL

”Det var en speciell dag”

1 av 3 | Foto: Tack för allt! Ole Gunnar Solskjaer hyllades som en legend på Old Trafford.

Ole Gunnar Solskjaer är älskad i Manchester. Åtminstone på Old Trafford. I dag spelade han sin testimonial, avskedsmatch, inför 70 000 åskådare och norrmannen hyllades med stående ovationer.

Det slutade som sig bör. Med ett inhopp. När Manchester United mötte spanska Espanyol dröjde det 68 minuter innan publiken fick se spelaren de kommit till Old Trafford för att se. "The Babyfaced assassin", hade svårt att ta en helt ordinarie plats i Manchester United, men vad spelade det för roll. Som inhoppare byggde han sin karriär och ingen kommer glömma det avgörande målet mot Bayern München i Champions League-finalen 1999.

Nära att bli målskytt

För det målet och för sin lojalitet är han älskad av United-fansen för alltid och i dag fick han sin belöning.

– Det var en väldigt speciell dag. Jag ville bara göra bra ifrån mig när jag kom in. Jag ville göra ett mål, men det blev inte så, säger han till MUTV.

Nej, det blev inget mål. Han var dock nära när han vände upp och sköt ett skott som fantomräddades av Espanyols målvakt Alvarez Cristian.

– Jag har alltid sagt att det finns inga bra räddningar, bara dåliga avslut, men det finns alltid undantag. Jag måste säga att det var en hyfsad räddning av målvakten, skämtar Solskjaer.

Längtat i flera veckor

Efter matchen hyllades Solskjaer med stående ovationer och då kom tårarna.

– Jag har sett fram emot det här i nästan ett år. Ända sedan jag slutade (augusti 2007). De senaste veckorna har varit väldigt hektiska och jag har inte hunnit tänka på något annat. Men nu är det gjort, säger han.

Efter matchen, som United vann med 1–0 efter Fraizer Campbells mål, hyllades Solskjaer av Ryan Giggs som menade att Solskjaer direkt höjde kvalitén på matchen när han kom in. Precis som i gamla dagar.

– Han var en dröm för en kantspelare som mig eftersom jag alltid visste var han skulle vara. Man kunde sätta in bollen i boxen och veta att Ole skulle vara där, och avsluta. Han är en dröm att spela med och så mycket mer än en super-inhoppare, säger Giggs.

Fyra mål mot Nottingham

Även David Beckham hyllade Solskjaer. Engelsmannen kunde inte spela i norrmannens testimonial, men har fina minnen av anfallaren. Inte bara för segermålet i Champions League-finalen. Nej, det är ett annat tillfälle som Beckham främst drar sig till minnes.

– Jag kommer aldrig att glömma när han kom in som inhoppare mot Nottingham Forest och gjorde fyra mål på mindre än tio minuter. Det summerar upp Ole som spelare. Allt handlar om att göra mål, säger Beckham till MUTV.

ARTIKELN HANDLAR OM