Patrik Ingelsten sänkte Elfsborg

FOTBOLL

KFF till semifinal

Kalmar FF vill inte bara vinna SM-guld. De vill försvara sitt cupguld också. Efter 4–2 borta mot Elfsborg är laget klart för semifinal.

Foto: Patrik Ingelsten grattas.

Båda lagen vilade ett par nyckelspelare och till en början såg gästerna ut att lida mest av det även om Viktor Elm kunde skjuta 0–1 på frispark via Elfsborgsmuren. Det var nämligen Boråsgänget som kontrollerade spelet på konstgräset och kvitteringen av Denni Avdic elva minuter senare kändes logisk.

– Det känns som om de har lite mer boll. Vi jagar lite mycket. Vi får inte bollen att rulla, det är svårt, sa Patrik Ingelsten till TV 4 Sport i halvtid.

Vacker nick

Just Ingelsten gav gästerna ledningen med en mycket vacker nick efter en hörna av Henrik Rydström

– Det är en hörna på bortre stolpen som jag dyker upp och nickar in den. Bollen kom perfekt och jag nickade mot bortre. Det är gott att den går in, säger Ingelsten.

Ingelsten avgjorde

I halvtid var det ändå 2–2 sedan Andreas Augustsson kvitterat. I andra halvlek fick Kalmar något bättre grepp om händelserna och matchen stod länge och vägde. Då hittade Ingelsten Rasmus Elm som drog till direkt och fick perfekt träff. Johan Wiland kunde inte nå bollen som letade sig in vid precis vid vänstra stolpen. Därefter tog KFF över och hade en lång period där de rullade boll vid offensivt straffområde. Till slut hittade Dauda in till Ingelsten som avslutade på ett sätt som det anstår en skyttekung med en iskall chipp över Wiland.

Nu är Kalmar FF klara för semifinal. Där väntar Hammarby på Söderstadion.