Ljungberg bakom West Hams seger

Svensken dementerar flyttrykten: ”Jag planerar att avsluta min karriär här”

Det har spekulerats i att skadedrabbade Fredrik Ljungberg, 31, är på väg bort från West Ham.

Nu tar han själv död på ryktena.

– Jag planerar att avsluta min karriär här, säger Ljungberg som spelade från start och låg bakom West Hams 2–1-seger mot Derby.

Den svenska landslagsmittfältaren kom till West Ham från Arsenal inför den här säsongen, men har haft otur med skador och bara spelat 20 matcher i ligan.

Häromdagen framkom uppgifter i brittisk press att West Ham vill göra sig av med sin välbetalde stjärna, som tjänar 80 000 pund i veckan. Uppgifterna dementerades dock snabbt av Ljungbergs agent Claes Elefalk.

Med från start

Och nu tar Ljungberg själv bladet från munnen.

– Jag vill spela i klubben så länge jag kan. Jag trivs verkligen i West Ham och planerar att avsluta min karriär här, säger Ljungberg till Daily Mirror.

Ljungberg nätade i 2–1-segern mot Sunderland den 29 mars, men tvingades sedan utgå med en skada i baksidan av vänster lår. Men efter att ha missat matcherna mot Portsmouth och Bolton fanns han i dag åter med i startelvan när West Ham tog emot jumbon Derby. Ljungberg tog plats till vänster på mittfältet – och såg till att West Ham vann.

I 77:e minuten slet han sig fri på vänsterkanten och spelade in bollen till Carlton Cole som satte avgörande 2–1 på nick. Ljungberg spelade 90 minuter och byttes ut på stopptid mot Luis Boa Marte.

”Jag är i fin form”

– Jag känner mig fräsch. Halvvägs in på säsongen ändrade jag träningsschema och min kosthållning. Tidigare åt jag inte tillräckligt med kolhydrater, så jag hade inte tillräcklig energi i musklerna. Men min tränare har ändrat på allt och det har fungerat.

– Tidigare var det start-stopp, start-stopp med skador och jag åkte in och ut ur laget. Det var svårt att få kontinuitet.

Ljungberg ser nu framåt och vill lägga den tunga tiden bakom mig.

– Först var jag inte redo och sedan kände jag att jag inte hade spelat så bra som jag kan. Men nu känner jag mig i fin form och ser fram emot nästa säsong.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN