Sviten bruten - Hammarby föll ihop

FOTBOLL

”Vi måste hålla tajtare bakåt”

Foto: Hammarbyspelarna deppar när Wanderson gör mål.

Hammarby var på väg mot tre nya poäng. Då ökade Gais takten den sista kvarten och Bajen föll ihop. Första förlusten för året kom mot gästerna från Göteborg som vann med 4–2.

Det såg så bra ut. Med Charlie Davies tillbaka i laget, spelsugen, målsugen och med konserverad form tryckte Hammarby tillbaka Gais från start och de dominerade fullständigt. När 1–0 kom efter nio minuters spel genom Nathan Paulse var det fullständigt logiskt.

– Första 25 minuterna är fantastiska. Kanske den bästa perioden vi har haft spelmässigt, säger tränaren Tony Gustavsson till PPV.

Fin nick

Charlie Davies var den som låg bakom 1–0-målet och han var också den som gjorde 2–0 med en väl avvägd nick efter 22 minuters spel.

– Det var en fantastisk boll. Jag var fri och jag såg till att placera in bollen, säger Davies till PPV.

Därefter tappade Hammarby initiativet och genom ett frisparksmål kom Gais tillbaka in i matchen. Davies trodde ändå på seger i halvtid.

– Vi ska se till att vi behåller trycket. Och jag kommer att få några fler chanser att sätta dit den, sa han.

Vände på sju minuter

Så blev det inte. Andra halvleken blev jämn och det var Gais som skapade de vassaste chanserna. När Hammarby-klacken sjöng om att "öka takten, sista kvarten" tycktes det som om Gais-spelarna var de som tog åt sig mest. På sju minuter gick laget från underläge 2–1 till ledning 2–3. På tilläggstid kom 4–2 och därmed Hammarbys första förlust sedan den 27 april då Trelleborg blev för svåra på Vångavallen.

Försvaret är nyckeln

Därmed sprack en tio matcher lång svit. Dessutom var det lagets första förlust på Söderstadion i år. Nu måste laget hitta tillbaka till den vinnande vägen igen och nyckeln finns i försvarsspelet.

– Framförallt är det en sak, vi har spelat väldigt bra anfallsspel. Vi måste kunna hålla lite tajtare bakåt. Vi gör två mål mot Ljungskile, men får bara med oss en poäng, nu gör vi två mål framåt och får inga poäng, säger Tony Gustavsson.

ARTIKELN HANDLAR OM