Johannesson skadad - kan missa två derbyn

avDaniel Sjöberg

Publicerad:
Uppdaterad:

”Klart det känns surt”

Just nu när skadeeländet såg ut att ha lättat något drabbas Djurgården åter av ett tungt avbräck. Lagkaptenen Markus Johannesson har ett trasigt ledband i ena foten och nu blir han troligen borta i minst en månad.

– Jag hoppas fortfarande att det ska gå snabbare, säger han till sportbladet.se.

Foto: Lagkapten Johannesson.

Det var i matchen mot Örebro SK som Markus Johannesson fick en rejäl smäll mot foten. Han fortsatte att spela trots stor smärta. Det var inget bra val.

– I efterhand så skulle jag givetvis ha klivit av, men när adrenalinet pumpar är det svårt, säger han.

Kan missa två derbyn

Nu har Johannesson fått svar på hur illa smällen tog. Ledbandet är trasigt och han kommer att bli borta i 4-6 veckor enligt läkarna, men eftersom foten fortfarande är rejält svullen är det svårt att slå fast exakt hur illa det är.

– Jag hoppas att det ska gå fortare. Foten känns ganska så stabil, men jag har inte kunnat lägga tillräckligt med vikt på den ännu. Så nu jobbar jag på att få ned svullnaden.

Han riskerar nu att missa fem matcher i allsvenskan. Derbyt mot AIK den 24 september kommer han inte att spela, men även derbyt mot Hammarby den 20 oktober är i fara.

– Jag har inte hunnit tänka så långt ännu, men det är klart att det känns surt. Samtidigt ska jag inte klaga för mycket för jag har klarat mig från skador i övrigt i år.

Publicerad: