Han är nog lite nervös

FOTBOLL

I dag kan Rooney bli historisk

LONDON

Alla ögon kommer givetvis att följa underbarnet Wayne Rooney när England möter Australien i dag.

- Han är nog lite nervös, berättade Svennis.

Rooney och de andra ungdomarna får spela andra halvlek och veteranerna får börja.

Foto: Wayne Rooney.

I går berättade Sven-Göran Eriksson att han har fullt förtroende för Evertons Wayne Rooney som är den hittills yngste som spelar i ett engelskt landslag, 17 år och 111 dagar.

- Det är en stor sak för honom men jag tycker att han förtjänar det, särkilt nu när vi bestämt oss för att spela med ett ungt lag.

Sven-Göran Eriksson har studerat Rooney på träningen .

- Man ser förstås att han är en mycket stor talang. Han kan spela fotboll. Vi har talats vid bara han och jag och han verkar vara en begåvad kille, säger Svennis.

Det är ett mycket ungt lag som möter Australien, de "gamla" stjärnorna som Beckham, Ferdinand och Scholes spelar första halvlek och i andra går ett mer ungdomsbetonat in på Upton park, West Hams hemmaarena.

det är kompromissen mellan Sven-Göran Eriksson och Premier League-klubbarna som itne vill låt sina spelare bli för trötta inför kommande matcher.

mest gäller det förstås manchester United och arsenal.

Sven-Göran Eriksson fick ett (eller tre) positiva besked i går.

Manchester Uniteds Paul Scholes, Chelseas mittfältare Frank Lampard och Arsenals back Ashley Cole tränade alla tre på Upton Park i går.

Scholes och Lampard har båda haft ljumskskador och Cole har haft besvär med en hälsena.

Alla tre förklarades friska.

Men borta är avstängde Steven Gerrard, skadade Emile Heskey, Alan Smith, Jonathan Woodgate och Wayne Bridge plus David Seaman som får vila.

Sven-Göran Eriksson hade krävt att alla uttagna skulle komma till samlingen igår, oavsett form för att undanröja alla spekulationer om att klubbarna skyddar sin dyra investeringar genom att kanske överdriva deras skador.

I går berättade Svennis att har det bra som manager för England.

- Jag trivs utmärkt med mitt arbete.

men han vill gärna ha mer tid till förberedelser inför EM- och V_lustspel för att få spelarna i form. det finns en svacka i de olika värdena när den tuffa Premier League-säsongen är över.

- Om det är två veckor, vill jag ha tre. Om det är tre vill jag ha fyra. Det ligger i sakens natur.

Leif Kasvi