Svenske backen fri att lämna Lyngby – kan öppna för Djurgården

Bosse Andersson: ”Håller koll på situationen och vet att spelare vill lämna klubben”

1 av 2 | Foto: SEBASTIAN LAMOTTE / BILDBYR ÅN
Simon Strand.
FOTBOLL

Simon Strand flyttade från Öster till danska Lyngby så sent som i januari.

När klubben i dag bekräftade att de inte kan betala ut några löner förkunnades att svensken är fri att lämna.

Främsta intressenten att plocka in vänsterbacken sägs vara Djurgården – i konkurrens med Dalkurd.

Den danska fotbollsklubben Lyngby är mitt i en ekonomisk kris och kan inte betala ut några löner till sina spelare eller sin personal. Klubben hade fram till onsdag på sig att ordna fram kapital – annars skulle spelarna vara fria att bryta sina avtal med laget.

På sin hemsida bekräftar Lyngby i dag att så blir fallet. De har inte kunnat samla ihop de pengar som behövdes för att rädda klubben.

Vänsterbacken Simon Strand är en av två svenskar i laget, ihop med mittfältaren Mohammed Saeid. Efter dagens besked från klubben ryktas Strand tillbaka till Sverige – där Djurgården och Dalkurd slåss om hans namnteckning.

Har kopplingar till Blåränderna

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson säger att han är medveten om situationen i Lyngby och att det är naturligt att spelaren kopplas till Blåränderna.

– Simon är en spelare som har en koppling till Djurgården eftersom att han har spelat här förut. Han har en speciell relation till klubben. Vi har ögonen på hur det här utvecklas, säger han.

Klubben har bekräftat att det finns två positioner som de vill förstärka innan säsongen börjar. Just vänsterbacksplatsen tros vara en av de positionerna, då endast Jonathan Augustinsson finns att tillgå i dagsläget.

Dalarnas Tidningar skriver att Simon Strand i stället är nära Dalkurd, och att spelaren väntas skriva på för de allsvenska nykomlingarna i dagarna.

Bilden på Billiat är ”fake news”

Det har även ryktats om att Djurgården är ute efter en anfallare. Namn som nämnts de senaste dagarna är den tidigare Dif-forwarden Nyasha Mushekwi samt zimbabwiern Khama Billiat.

– Det kom upp en bild i går på Billiat i Djurgårdströja, som letade sig till sydafrikanska medier. Men det är fake news. Jag har bra kunskap om hans klubb (Mamelodi Sundowns) och har en god kontakt med dem. Men det finns ingen sanning i att han är på väg hit, säger Bosse Andersson.

Spelschema allsvenskan 2018 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM