Jeppe tränar med Premier League-lag

FOTBOLL

- Det måste finnas ett intresse från deras sida

Följetongen om Jesper Blomqvist fortsätter.

Det senaste avsnittet har titeln "Middlesbrough".

I nyckelrollen: managern Steve McClaren.

Foto: I går tränade Jesper Blomqvist med Middlesbrough.

I vintras gjorde Jesper Blomqvist come back på fotbollsplanen, efter ett två och ett halvt år långt skadeuppehåll. Premier League-klubben Everton skrev korttidskontrakt med svensken, som fram till förra sommaren tillhörde Manchester United.

Efter säsongen ville inte Everton förlänga kontraktet. Anledningen sades vara att klubben hade tillräckligt många vänsterfotade spelare. Sedan två månader tillbaka har svensken således varit utan kontrakt.

"Vi får se vad som händer"

Men i går tränade den vänsterfotade mittfältaren med det engelska Premier League-laget Middlesbrough.

- Jag kommer att stanna i Middlesbrough ett par dagar och träna med klubben, sedan får vi se vad som händer, säger Jesper Blomqvist till TT.

Mannen bakom Blomqvists gästspel i Middlesbrough är Steve McClaren, klubbens manager.

McClaren var assisterande tränare i Manchester United under perioden då den 28-årige svensken spelade där. De två hade god kontakt med varandra, och när Blomqvist under våren visade att han fortfarande håller för spel i Premier League, såg McClaren sin chans.

Inget kontraktsförslag - än

- Vi har haft kontakt de senaste fyra, fem månaderna, berättar Blomqvist. För ett tag sedan föreslog McClaren att jag skulle komma över för att känna mig för lite grann, träna med laget och titta på stan, sedan får vi se vart det slutar, säger Jesper Blomqvist.

Något kontraktsförslag har han inte fått - än. Men svensken sticker inte under stol med att han helst ser att karriären fortsätter i något Premier League-lag.

- Eftersom de bjuder in mig till klubben, så finns det förstås ett intresse från deras sida och jag stannar gärna i England ett par år till, säger Blomqvist.

Daniel Nilsson

ARTIKELN HANDLAR OM