Agüero bakom allt när City fortsätter vinna

FOTBOLL

Först hans hundrade mål på Etihad Stadium, sedan en fenomenal assist och avslutningsvis en läcker nick.

I dag var det Sergio Agüero som var lokförare i Manchester Citys segertåg som i dag lade till 4–0 mot Bournemouth.

– Han är en legendar, säger Pep Guardiola i Viasat.

Inget kan stoppa Manchester City i Premier League.

Och då var det så klart inte lätt för nedflyttningsplacerade Bournemouth att åka till Etihad Stadium och försöka göra just det, få stopp på laget som vunnit 17 av 18 matcher inför dagens omgång.

Gästerna stod upp bra inledningsvis men luften rann ur dem när Sergio Agüero skallade in 1–0. Ett jubileumsmål för argentinaren som därmed gjort 100 mål totalt för City på hemmaplan.

60 mål på 19 matcher

Men Sergio Agüero var inte klar där. Efter att ha petats i ett flertal matcher på slutet, till förmån för Gabriel Jesus, slog han tillbaka ordentligt idag. I 53:e minuten stod han för ett one touch-pass som friställde Reheem Sterling som smällde in 2–0. Han fortsatte sedan med att nicka in 3–0 i 79:e minuten.

Pep Guardiola passade på att hylla Sergio Agüero ordentligt efter ett par petningar:

– Han är väldigt viktig, det är ingen tvekan om det. Sergio är en speciell spelare, en legendar. Jag är så glad när han spelar bra och gör mål. Vi har en bredd trupp och spelarna som inte får spela är lite besvikna. Det förstår jag, men hela laget förtjänar att få spela, säger City-managern.

”Ger Premier League dåligt rykte”

Matchen slutade 4–0 sedan ytterbacken Danilo avslutat målskyttet med att göra Citys 60:e (!) mål på 19 matcher. Som jämförelse är det sex fler än vad Manchester United gjorde på hela förra säsongen när man slutade sexa.

– Vi var redo mentalt, ännu en gång. Men perfektion existrerar inte i fotboll, vi kan alltid förbättra oss, säger Guardiola.

City leder Premier League med 14 poäng inför Manchester Uniteds kvällsmatch mot Leicester.

– De har nästan förstört den här ligan, de är så pass bra, säger Bojan Djordjic i Viasat.

– Det är så överlägsna just nu att de ger Premier League dåligt rykte som en dålig liga. Nu måste City vinna Champions League annars är det nästan bevisat att Premier League är en dålig liga, fyller Ola Andersson i.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Bästa målskyttarna i Premier Leagues historia 00:20

ARTIKELN HANDLAR OM