Upplagt för drömsemi

FOTBOLL

Kan bli fyra El clásicos på bara 19 dagar

BARCELONA. Utklassning på Camp Nou i går kväll och Spanien förbereder sig på fyra Clásicon.

Barcelonas katalaner vet vad som väntar – och de gillar det.

– Det blir en vacker månad för fotbollen, säger målvakten Víctor Valdés.

Pep Guardiola pratade om en tuff uppgift inför matchen mot Sjachtar Donetsk, men Barcelonatränaren fick inget som helst fog för sina farhågor.

De spanska serieledarna tog ledningen genom Andrés Iniesta redan i matchens andra minut och när Dani Alves, Gerard Piqué, Seydou Keita och Xavi hade sagt sitt nittio minuter senare var saken klar. 5–1 till Barcelona betyder att katalanerna, liksom Real Madrid efter tisdagens 4–0-seger mot Tottenham, med största sannolikhet är i semifinal i Champions League – och får möta varandra.

Fyra möten på 18 dagar

Innan de två utslagsmatcherna i europaspelet i slutet av april och början av maj ska lagen dessutom mötas i finalen i spanska cupen den 20 maj och därefter i ligan fyra dagar senare.

För Xavi Hernández, född och uppväxt med rivaliteten mellan klubbarna, är det inte tal om att fyra matcher mot Real Madrid på 18 dagar, skulle vara för mycket.

– Det skulle inte störa mig alls. Jag blir aldrig trött på att spela de matcherna, det är något jag verkligen skulle gilla, säger Barcelonas mittfältare.

Víctor Valdés, med samma bakgrund som Xavi, håller med.

– Det kommer att bli en vacker månad för alla, för supportrarna och för hela fotbollen.

Aldrig förlorat med Pep

Barcelona har fortfarande inte förlorat ett Clásico med Pep Guardiola som tränare och på frågan om vilken match man skulle kunna tänka sig att ”offra” är högerbacken Dani Alves oförstående.

– Vi tänker inte så. Det ordet finns inte i vårt omklädningsrum. Det kan hända så klart att vi inte vinner alla fyra, men vi går för att vinna oavsett motståndaren. Först har vi en retur att spela, men blir det fyra matcher mot Real kommer åskådarna att vara nöjda. Det här är de mest sedda matcher om året. Det är Champions League, får man Madrid i semi är det som en final, säger brassen.

ARTIKELN HANDLAR OM