Champions League fotboll (herrar)

Chelsea rasande över straffsituation

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Fördel United i kvartsfinalen

Manchester United har ett ben i semifinalen efter 1-0 på bortaplan mot Chelsea i den första kvartsfinalen av Champions League.

Men 1-0 kunde ha varit 1-1 då Ramires gjordes ner i straffområdet av Patrice Evra på övertid.

– Du kan se det tydligt på TV men den viktigaste personen (domaren) såg det inte, säger målvakten Petr Cech till BBC.

Wayne Rooney hade svarat på kritiken från engelsk press och gjort 1-0 för Manchester United i kvartsfinalen av Champions League. Fernando Torres hade i sin tur fortsatt sin måltorka för Chelsea med två nya missade chanser. Men eftersnacket kommer att handla om det som hände på övertid.

Domaren friade

Chelseas mittfältare Ramires var på väg in i straffområdet när försvararen Patrice Evra kom från höger. Fransmannen kom fel, missade bollen och gjorde ner Ramires med bägge benen.

– Alla såg vad som hände. Du kan se det tydligt på TV men den viktigaste personen (domaren) såg det inte, säger målvakten Petr Cech till BBC.

Uniteds manager Sir Alex Ferguson om straffsituationen:

– Det såg ut som killen (Ramires) gjorde allt han kunde av situationen. Det var något vi fick med oss och det första vi fått här på sju år. Jag tänker inte ha dåligt samvete för det, säger Ferguson.

Domaren Alberto Undiano Mallenco friade alltså och fick återigen Chelseas ilska riktad mot sig bara minuten senare.

Varnade Torres

Den gången var det Torres som låg ner i straffområdet. Även den här gången vinkade domaren från Spanien bort situationen och varnade istället Torres för filmning.

Ett tungt slut på matchen för mållöse Torres och ett mycket svårt utgångsläge för Chelsea inför returen. Laget måste nu vinna på bortaplan mot United för att vara kvar i turneringen.

– Vi har ett berg att bestiga i Manchester men vi måste tro att vi kan göra det. Vi hade chanser men nyckeln var att United gjorde mål på deras första chans. De spelade smart på kontring och fick målet som förändrade matchen, säger Cech.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Champions League fotboll (herrar)