”Det här är inget dagis”

FOTBOLL

Allbäck om petade spelarna: ”Kan inte ringa runt”

1 av 2 | Foto: SCANPIX
ORDNING I KLASSEN   Erik Hamrén presenterade i går truppen till de två landskamperna på Cypern i nästa vecka. Den är rekordstor – men han säger att känslan på samlingarna är på topp.

Stjärnorna kommer när Erik Hamrén kallar.

Några stöttande samtal till de ”på gränsen”-spelare som nobbades i går blir det inte.

– Det är inget dagis, säger team managern Marcus Allbäck.

Den 34 man stora jättetruppen som åker till Cypern för två landskamper i nästa vecka är unik i modern landslagshistoria. Alla proffs tillgängliga, två olika landslag ställs på benen. Till och med största stjärnan Zlatan har lovat att ta vägen om medelhavsön.

Zlatan är inte aktuell mot Cypern på tisdagen men det lutar åt en halvlek mot vinnaren av Rumänien-Ukraina på onsdagen.

– Jag vill att Zlatan ska spela så mycket som möjligt, kanske en halvlek men vi måste tänka fysiologiskt. Han är en viktig spelare både för Milan och för oss. Vi måste vara kloka med belastningen, säger förbundskapten Erik Hamrén.

Sjärnorna lyder

Backar man bandet några år hade Hamréns föregångare Lars Lagerbäck ofta stora besvär med att få den tidens största namn – Zlatan, Henrik Larsson och Fredrik Ljungberg – att delta i träningslandskamper. Men när Hamrén kallar kommer stjärnorna – ännu så länge i alla fall:

– Det beror väl på att jag är ny, säger förbundskaptenen och ler.

– Spelarna tycker det är spännande med något nytt och vill vara med på resan. Vi får se om jag är kvar i tio år hur det ser ut. Nu känns det riktigt bra, vi har en bra känsla på samlingarna och jag tror att spelarna tycker det är kul att träffa varandra.

Många får nobben

Däremot slår 34-mannatruppen hårt mot spelare som tidigare varit högaktuella, ja rentav ordinarie.

Trots den stora inventeringen fick varken Samuel Holmén, Kennedy Bakircioglü eller Dusan Djuric plats. Inte heller Henok Goitom som många fans länge velat se. Löften som Ivo Pekalski, Denni Avdic och Guilermo Molins ratas också.

Från landslagsledningens sida är man noga med att poängtera att ”det inte är kört för någon” men de ringer heller inte runt och för stödsamtal.

– Nej, det här är A-landslaget och inget dagis. Vi kan inte ringa runt till dem och säga vad de ska förbättra, sa team managern Marcus Allbäck på gårdagens pressträff på Råsunda.

ARTIKELN HANDLAR OM