Guti om HBK:s värvning: Liknar mig på många sätt

FOTBOLL

Spanske veteranen hyllar kusinen

Foto: Bra fotbollsgener Javier Hernández är yngre och målfarligare än sin kusin Guti. I går blev det klart att Real Madrids talang förstärker Halmstad.

BARCELONA. Halmstad värvar tre talanger från självaste Real Madrid.

Och det är Javier Hernández, kusin till Real-ikonen Guti, som ska få fart på målskyttet på den svenska västkusten.

– Han liknar mig på många sätt, säger Guti till spanska Marca.

Foto: José María Gutiérrez Hernández, mer känd som Guti.

Med hjälp av tränaren Josep Clotet Ruiz kontakter i hemlandet kunde Halmstad i går presentera tre nya spelare, som kommer direkt från Real Madrids talangled.

José Zamora, 22, Raúl Ruiz, 20 och Javier Hernández, 21, ska förse det allsvenska laget med kvalitéer från en av världens största klubbar.

Hyllas av Guti

Och att den offensive mittfältaren Hernández besitter fotbollsgener står utom allt tvivel; 21-åringen från Salamanca är kusin till Real Madrids före detta

vice lagkapten och jätteikon José María Gutiérrez Hernández, mer känd som Guti.

Och enligt Guti själv, som inför säsongen flyttade till turkiska Besiktas, har hans yngre släkting en hel del likheter med honom själv på planen.

– Han liknar mig på många sätt. Vi är båda vänsterfotade, han spelar precis bakom anfallarna och är bra på att slå sistapassen. Han är en intelligent spelare, har Guti sagt till spanska Marca.

”Tillhör de bästa”

Hernández den yngre är dessutom målfarligare än sin äldre kusin och kom till den spanska jätteklubben på rekommendation av Spaniens nuvarande förbundskapten Vicente Del Bosque.

Han lämnar tillsammans med de två lagkamraterna den stenhårda konkurrensen i Real Madrids reservlag Castilla för att utvecklas i Sverige.

– De tre tillhör Spaniens bästa spelare i sin ålder så det här är en väldigt god möjlighet för Halmstads Bollklubb, säger Clotet Ruiz.

Raúl Ruiz beskrivs som trions största anfallstalang och är den ende av de tre som dessutom har en U21-landskamp för Spanien på sitt CV.

Har vunnit titlar

José Zamora är fostrad i Espanyol, där Josep Clotet Ruiz var ungdomstränare under säsongerna 2006–2008, och är en kvick yttermittfältare som liksom de andra spelat i spanska u-landslag.

– Men dom är inte bara bra och talangfulla spelare. De har också visat vad de går för genom att ha vunnit titlar nere i Spanien, säger Josep Clotet Ruiz.

Halmstad inleder den allsvenska säsongen den andra april hemma mot Kalmar FF.

ARTIKELN HANDLAR OM