”Om det är någon som är sugen på mer segrar så är det Ibra”

Foto: Dejan Stankovic.
FOTBOLL

Zlatan kommer inte att sluta spela.

Han är bara lite trött.

Det säger Dejan Stankovic.

– Vi har pratat mycket och Ibra kommer snart igen.

Zlatan Ibrahimovics uttalanden från det svenska landslagslägret i tisdags, om att han inte upplever samma glädje i fotbollen längre, fortsätter att skaka Italien.

I går kväll handlade flera av fotbollssändningarna om Zlatan, med Sportbladet som en av flera medverkande.

Pratat mycket med Zlatan

Och sporttidningarna fyllde sina sidor med analyser om Zlatans tillstånd och frågor som ”Är Ibrahimovic deprimerad?” och ”ska han sluta eller vill han bara ha publicitet för sin kommande bok?”.

En som dock inte är det minsta förvånad över Zlatans uttalande är Inters Dejan Stankovic. ”Ibras” före detta lagkamrat säger i en intervju med tv-kanalen Sky Italia att han pratat mycket med Zlatan på sistone.

– Hans barn går på samma förskola som mina och vi ses där. Han har sagt samma sak till mig: att han är trött och inte orkar mer.

Stankovic tror dock att Zlatan kommer igen och inte alls slutar än.

– Det är normalt att under karriären kommer sådana här ögonblick när du känner dig trött och har lite fritid. Det är sådan period för honom nu, kanske för att han varit skadad, kanske för att han spelar så mycket.

”Kommer gå över”

Men Stankovic är optimist och tror att Zlatan fullföljer sitt kontrakt med Milan till 2014 och spelar VM då, om Sverige går dit, och sen slutar.

— Det här kommer att gå över. Om det är någon som är sugen på mer segrar så är det Ibra.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A