Kan bli den tredje Bangura till AIK

Publicerad 2011-08-13

AIK på scoutingresa till Sierra Leone – för att studera Tetehs bror

Mohamed Bangura och Mohamed Bangura.

Det kan vara AIK:s anfallspar i framtiden.

Klubben ska åka på en scoutingresa till Sierra Leone för att titta på Teteh Banguras lillebror Mohamed.

– Vi åker dit för att utvärdera spelare och är han bra så går vi kanske vidare med, säger AIK:s scoutingchef Björn Wesström till Sport-

bladet.

ersätter storebrorsan? Teteh Bangura blev tidigare i veckan klar för Bursaspor. AIK:s ersättare kan finnas i släkten i form av 16-årige Mohamed.

Mohamed Bangura och Teteh Bangura har varit en succé för AIK. De har gjort majoriteten av lagets mål och Teteh, som stått för 15 fullträffar i år, lämnade nyligen klubben för turkiska Bursaspor.

”Bättre än Teteh”

AIK har bokat in tre scoutingresor till Afrika i höst och Sportbladet kan avslöja att klubben ska ta sig en titt på ”nye Bangura” – Tetehs lillebror.

– Vi har lite resor inplanerade och en av dem är Sierra Leone. Vi går ju inte efter namn eller släktskap, men vi åker dit för att utvärdera spelare och är han bra så går vi kanske vidare med det, säger AIK:s scoutingchef Björn Wesström.

När agenten Patrick Mörk och Teteh var på väg till Turkiet för att skriva kontrakt med Bursaspor fick Mörk ett meddelande på Facebook. Det var Tetehs 16-årige lillebror Mohamed som ville att agenten skulle komma till Sierra Leone och kika på honom.

’AIK-stämpel i pannan’

– Jag frågade Teteh och han bara garvade och sa att Mohamed alltid har sagt att han är bättre än honom. Där

nere säger de att han ska vara väldigt bra, men han är ju fortfarande ung, säger Mörk.

– Men vi ska åka ned med AIK och titta på spelare och då får de kolla på honom. De säger att han är bättre än vad Teteh var när han var

i samma ålder.

Med tanke på Banguras succé i AIK är det självklart att spelarna som Mörk hittar i Sierra Leone testas hos AIK först.

– Om han är en stor talang har han en AIK-stämpel i pannan. Men i och med att jag inte har sett honom så känns det fel att lansera honom. Det ska absolut bli intressant att se honom.

Följ ämnen i artikeln