Stjärnan om valet: ”Gais är min familj”

FOTBOLL

Klubbkärleken är stark, valet självklart. När Sportbladet ringer Wanderson berättar han att han hela tiden har haft kontakt med sin gamla klubb.

– Gais är min familj, säger han.

Foto: SCANPIX
Alexander Axén är mer än en tränare för Wanderson: ”Han är en av mina bästa kompisar i Sverige”.

Wanderson vill inte ta ut något i förskott. Brasilianaren, som tidigare har varit med om hur övergångar kraschat i sista sekund, nöjer sig med att konstatera att det är nära.

– Det är ungefär 80 procent klart, säger han.

– Jag tror att det blir klart i denna vecka eller nästa. Jag ska prata med Donald (Hellström, rådgivare) i Brasilien innan jag vet hur det blir.

Haft tät kontakt

Trots att det skiljer en del i geografiskt och kulturellt avstånd mellan Jeddah i Saudiarabien och Göteborg i Sverige har Wanderson hela tiden haft tät kontakt med sin gamla klubb – framförallt med tränaren Alexander Axén.

– Jag pratar med Alex varje vecka. Han är en mycket bra kompis, en av mina bästa kompisar i Sverige.

”Har saknat Sverige”

Är han en bra tränare också?

– (Skratt). Ja, han är bra.

Under tiden brasilianaren spelade i Gais berättade han ofta om sina känslor för föreningen och människorna i den. Och när det stod klart att Al Ahli bestämt sig för att låna ut 24-åringen var valet enkelt. I stället för att – under en relativt kort period – bekanta sig med en nytt lag och en ny miljö ville han tillbaka till klubben som han känner utan och innan.

– Jag har saknat Sverige och jag vill hälsa till alla supportrar. Gais är min familj, säger Wanderson.

ARTIKELN HANDLAR OM

GAIS