Di Matteo och Villas-Boas – Chelseas nya tränarduo

avHampus Hagman

FOTBOLL

André Villas-Boas val: sparkade WBA-tränaren

Nu har André Villas-Boas bestämt sig för vem han vill ha vid sidan av sig i Chelsea.

Mittfältsprofilen Roberto Di Matteo, 41.

– Det här är folk som gillar kvalitet och har en filosofi inom fotboll, sa tränarkometen Villas-Boas under sin första presskonferens.

Foto: AP

På dagen en vecka efter att André Villas-Boas köpts ut från Porto så presenterade succétränaren den han vill ha hjälp av vid sidlinjen i Chelsea. Det blir den förre Chelsea-mitffältaren Roberto Di Matteo.

Den schweizfödde italienaren Di Matteo avslutade sin spelarkarriär på ”Blues” mittfält mellan 1996 och 2002 och vann bland annat FA-cupen två gånger med klubben.

Hyllar sin tränarstab

Hans senaste tränarsejour slutade med att han fick sparken från West Bromwich i februari när laget var på väg att åka ur Premier League men räddades i sista stund av Roy Hodgson.

– Den taktiska personalen jag har runt om mig och med min utnämning av Roberto, är människor som gillar att ha kvalitet på spelet och har en filosofi, säger Villas-Boas om sitt nya tränarteam.
– Alla gillar anfallsfotboll och i Premier League görs ett visst antal mål i varje match, så det måste vara underhållande för fansen och det är vad vi kommer att se till.

”Ska vinna något så fort som möjligt”

Villas-Boas, 33, som redan kallas för ”näste Mourinho”, vet om att förväntningarna är skyhöga.

– Vi vill vinna troféer, det är den utmaningen vi står inför varje dag i den här branschen. Alla vill vara bäst och vinna någonting, utmaningen blir att vinna något så fort som möjligt och ha något att stå på inför framtiden.

ARTIKELN HANDLAR OM