”Fullständigt chockad”

FOTBOLL

Svennis sparkad från Leicester – uppgifter: ”Var oerhört upprörd”

1 av 27 | Foto: Sven-Göran Eriksson inledde sin fotbollskarriär som spelare, här längst ner till vänster i Torsby IF, men det var som tränare han gjorde sig ett namn.

LONDON. ”Svennis” förklarade för sina spelare att han skulle ha gett sig själv sparken om han var chef för klubben.

Timmar senare petades han från Leicester City.

Uppgifter i natt: svensken köps ut för motsvarande elva miljoner kronor.

Sven-Göran Eriksson hann bara vara manager för Leicester City i ett år. Förra oktober tog han sig an uppdraget med en årslön på en miljon pund, omkring elva miljoner kronor. I går fick han sparken.

Enligt källor i Sun blev han ”fullständigt chockad” över beskedet och han beskrivs som ”oerhört upprörd”.

Bara fem segrar

Då hade han bara timmar tidigare kallat till sig sina spelare för ett krismöte.

Enligt Daily Telegraph ska ”Svennis” då ha sagt sig vara ”förvånad” över att han fortfarande var manager för klubben efter fiaskomatchen mot Milllwall i lördags som slutade med 0–3-förlust hemma för Leicester.

Eriksson ska uttryckligen ha sagt att om han själv hade varit styrelseordförande för klubben hade han gett sin manager sparken efter att Leicester City bara lyckats ta fem segrar på 13 matcher i Championship-ligan.

Sent i går eftermiddag kom beskedet. I ett pressmeddelande beskriver klubben en gemensam överenskommelse om att Sven-Göran Eriksson slutar ”med omedelbar verkan”.

Blackburn nästa?

Enligt uppgifter i engelsk press kommer Leicesters ägare köpa ut Sven-Göran Eriksson genom att betala ut det som återstår av lönen för hans tvåårskontrakt, nästan elva miljoner kronor. Martin O’Neill tippas ta över Leicester, men Eriksson lär inte gå i pension. I en intervju med Daily Express som publiceras i dag, men som gjordes i helgen innan chockbeskedet säger han:

– Jag tänker inte alls på pensionen. För mig handlar det inte om pengar. Om jag inte hade fotboll, vet jag inte vad jag skulle göra. Jag spelar inte golf och att ha semester mer än några veckor gillar jag inte.

Enligt Daily Mirror kan återkomsten till engelsk fotboll gå med rekordfart. Eriksson är redan favorit att ta över Blackburn efter kämpande Steve Kean.

ARTIKELN HANDLAR OM