Här skriver Zlatan historia i Milan

FOTBOLL

Gjorde sitt 25:e CL-mål – och Milans 200:e

MILANO/STOCKHOLM. Här ordnar Zlatan Ibrahimovic ett jubileum för sitt Milan.

Svensken satte klubbens 200:e, och sitt eget 25:e, mål i Champions League när laget slog Bate Borisov med 2-0.

– Det känns bra, vi vinner med 2-0 och det är vi glada för, sa Zlatan i natt till Sportbladet.

Zlatan Ibrahimovic må inte brinna lika mycket för fotbollen längre men väl på planen fortsätter svensken att prestera. Efter 33 minuter av matchen mot Bate Borisov öppnade 30-åringen målskyttet för sitt Milan.

Abbiati räddade friläge

Ibrahimovic drog själv upp anfallet när han lade ut bollen till framstormande Ignazio Abate som sedan försökte slå ett inlägg. Högerbackens inspel studsade via bortaförsvarare bak till Zlatan som drog till direkt och satte bollen i målvaktens vänstra hörn.

– Det var väldigt bra spel innan. Jag tror en back skjuter ut den, jag kommer på returen och skjuter in den. Att få göra mål kändes bra, jag har missat mycket, säger Ibrahimovic i Viasat.

Målet är svenskens 25:e totalt i turneringen han fortfarande inte lyckats vinna och Milans 200:e sedan CL:s födelse.

Det insläppta målet var också extra tungt för Bate som bara minuter tidigare hade ett jätteläge att själva göra 1-0. Milans Mark van Bommel gav bort bollen som ensam försvarande spelare till Renan Bressan men Christian Abbiati i hemmamålet räddade Bressans friläge.

”Spelar bra fotboll”

I andra halvlek släcktes sedan definitivt Bates hopp när Kevin-Prince Boateng bombade in tvåan via ribban. Mittfältaren fick en krossboll, tog ner den på bröstet och drog till med vristen till slutresultatet 2-0.

– Det känns bra, vi vinner med 2-0 och det är vi glada för, sa Zlatan i natt till Sportbladet.

Milan behåller nu ledningen i gruppen på samma poäng, sju efter tre matcher, som tvåan Barcelona.

– Det var en mycket viktig seger. Men vi har lika många poäng som Barcelona och två bortamatcher nu (mot Bate Borisov och Viktor Plzen) som kommer bli svåra men vi har vunnit hittills och det ger oss en liten fördel, säger Ibrahimovic.

ARTIKELN HANDLAR OM