Han har också ont efter smällen

Publicerad 2011-06-12

Men Bangura spelar mot MFF – trots smärtan: ”Inte nervös”

”Två, tre veckor” Ivan Turina brakade samman med Mohamed Bangura på gårdagens träning. Målvakten själv utesluter spel mot Malmö på söndag, och räds över vad som hade kunnat hända: ”Jag är glad över att inget är brutet, då hade det varit kanske fem, sex månader.”

Krocken med Ivan Turina på träning sitter i.

Mohamed Bangura plågas av ett ömt skenben och tränar ännu inte för fullt.

– Det gör ont när jag sätter i benet och ska stanna, säger han.

Följ ämnen
AIK Fotboll
Mohamed Bangura fick mer bekymmer av krocken med Ivan Turina än AIK först trodde. ”Men jag ska spela, det kommer gå bra”, säger anfallaren, som var blek på träningen i går.

På gårdagens träning var Mohamed Banguras tillslag till synes sämre än vanligt. Stegen verkade inte lika rappa. Ändå förnekade AIK:s tränare Andreas Alm att något stod illa till med hans anfallsprofil.

Mohamed såg seg ut. Hur mår han?

– Jag tror du får ställa frågan till dig själv: såg du rätt?

”Gör ont”

I torsdags krockade Mohamed med Ivan Turina och bars av planen. Målvakten kommer att bli borta ett par veckor, men om Bangura rapporterade klubbläkaren Bengt-Olov Tengmark att ”det ska inte vara några bekymmer”.

Men bekymmer är precis vad det har blivit.

Efter träningen i går haltade Mohamed lätt. Han höll sig för höger ben.

– Det gör ont här i skenbenet. Då är det dumt att köra för hårt på träningen. Några gör inte så, men det är bara riskabelt. Om ett lag får sin bästa spelare skadad på en träning så sitter de i skiten, säger han.

Värst är det i vändningarna. Mohamed Bangura beskriver hur det sticker till när han sätter i högerbenet och stannar eller skjuter i från.

Sedan i torsdags har anfallaren fått ta det lugnare, men det innebär inte att han tänker vila mot Malmö.

I början av säsongen avstod Bangura matchen mot Mjällby för att vila ett ömmande knä. Så drastiska åtgärder verkar inte behövas nu.

”Jag ska spela”

Mohamed indikerar att han ska starta, och då sannolikt med Teteh Bangura, som har rejäla stygn i ansiktet sedan en olycka i senaste landskampen för Sierra Leone.

– Jag ska spela. Det kommer gå bra. Jag är inte nervös, säger Mohamed.

För många AIK:are är det speciellt att ställas mot Rikard Norling. Har du hört om honom?

– Nej. Men  jag tänker ändå inte på motståndarna.

Följ ämnen i artikeln