– Jag lämnade Barça på grund av Guardiola

FOTBOLL

Bojan Krkic ansluter till Zlatan i kritiken mot hyllade managern

2010 lämnade Zlatan Ibrahimovic Barcelona och riktade hård kritik mot managern Pep Guardiola.

Året efter vandrade Bojan Krkic samma väg och nu ansluter 21-åringen till kritikerna mot den hyllade managern.

– Jag lämnade i princip på grund av honom och jag kommer definitivt inte att återvända så länge han är kvar på Barcelonas bänk, säger Bojan Krkic till spanska El Convidat enligt Football Italia.

Bojan Krkic har målrekordet i Barcelonas ungdomslag och var en ikon i klubben redan innan han nådde a-laget där han debuterade 2007 som 17-åring. Men anfallaren fick inte den utveckling många förväntade sig utan fastnade på Barcelonas bänk under slutet av sin sejour i klubben.

”Jag var ledsen”

I somras valde därför talangen att lämna klubben för italienska Roma. Nu talar han ut om tiden i Barcelona och riktar hård kritik mot managern Pep Guardiola.

– Guardiola såg mig inte alls. Jag kunde ge 100 procent på träning men han övervägde ändå aldrig mig i laguttagningen, säger Bojan.

Talangen säger att Guardiolas behandling gjorde honom deprimerad.

– Jag var inte lycklig eftersom jag inte spelade och inte fick någon kontinuitet. Jag var ledsen och ville varken träna eller spela.

”Inte en del av truppen”

När Barças reservlagstränare Luis Enrique lämnade Spanien för att ta över Roma i somras följde Bojan Krkic med honom. Detta efter resultatlösa försök till samtal med Guardiola.

– Jag försökte tala med honom men fick inte fram några ord. Det är en sak att inte få spela och lämna men en annan att inte ens känna sig som en del av truppen, säger Bojan enligt Football Italia.

– Jag lämnade i princip på grund av honom och jag kommer definitivt inte att återvända så länge han är kvar på Barcelonas bänk.

Bojans utspel påminner om Zlatan Ibrahimovics 2010. Svenske lämnade klubben året innan lagkamraten och lade sedan hela skulden för uppbrottet på ”filosofen” Guardiola.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga