Milan slipper Bale i första CL-mötet

FOTBOLL

Tottenham åker till Milano utan mittfältsstjärnan

Turerna kring skicklige Gareth Bale har varit många.

Men nu meddelar tränaren Harry Redknapp att stjärnan missar mötet med Milan.

– Han har problem med sin ryggskada, säger Redknapp till Sky Sports.

Foto: scanpix
Bale.

På tisdag tar Zlatan Ibrahimovics Milan emot Tottenham på Giuseppe Meazza. Åttondelsfinal i Champions League står på schemat och hemmalaget får med sin rutin räknas som favoriter.

Gästande Tottenham har länge hoppats på att en av deras viktigaste spelare, Gareth Bale, ska kunna spela. Den snabba och tekniska vänsteryttern har varit en viktig del i den engelska klubbens framgångar.

På 23 ligamatcher har den 21 år gamla walesaren gjort sju mål och två assist. I Champions League har han stått för fyra mål och fyra assist på sex matcher.

Nu missar han alltså mötet med Milan.

Tar inga risker

Då Gareth Bale är en viktig kugge i Tottenham vill inte tränaren Harry Redknapp ta några risker. Om klubben väljer att spela med en inte helt återställd Bale riskerar man att förvärra hans skada. En chansning som Redknapp inte är villig att göra.

– Vi måste vara säkra på att han är helt återställd, han är en ung kille och väldigt viktig. Han går en ljus framtid till mötes, säger han till Sky Sports.

Det var länge oklart om Bale, som missade helgens match mot Sunderland, skulle kunna spela efter ryggskadan han ådrog sig mot Newcastle.

– Jag hade gärna kunnat skrämma Milan och säga att han kan spela, men det kan han inte, säger Harry Redknapp till Sky Sports.

ARTIKELN HANDLAR OM