Herrlandslaget i fotboll

Chippen: Känner att jag är på G...

Av: 

Simon Bank

Johan Flinck

FOTBOLL

BUDAPEST. Chippen – från glädjespridare till startspelare på tre månader?

Ja, i varje fall om man vill tolka den sista träningen inför Ungernmatchen i morgon.

– Jag känner att jag är på G, säger Wilhelmsson.

Christian Wilhelmsson har inte startat en enda tävlingsmatch under Erik Hamrén.

Och vid uttagningen till EM-kvalamatcherna i juni tolkades Hamréns uttalanden om den irrationelle yttermittfältaren att han mest var med i landslaget som glädjespridare.

– Han är en viktig spelare för laget. Ni frågar ofta spelarna under samlingar vem som sprider mest glädje och många svarar ”Chippen”. Han ger mycket energi till gruppen. Han är betydelsefull även om han inte fått spela så många minuter i kvalet, sa Hamrén då i maj.

”Jag har nåt att ge”

Men efter den starka insatsen mot Ukraina, uppenbar kalasform och fina träningar i veckan verkar Chippen nu klättrat uppåt i hierarkin.

Kvällens träning på Ferenc Puskás-stadion i Budapest skulle kunna tolkas som att Wilhelmsson kan bli en skräll i Hamréns startelva i morgondagens nyckelmatch mot Ungern.

– Jag har nåt att ge, jag känner att jag är på G, sa Chippen i går (i kväll efter träningarna gjorde spelarna inga intervjuer).

Har du kvar feelingen från Ukraina?

– Ja, det tycker jag. Det har känts bra på träningarna.

I den ena uppställningen såg vi den defensiva kärnan med Majstorovic/Granqvist och Källström/Svensson. I den andra spelade tre av de fyra givna kantspelarna: Lustig (högerback), Wendt (vänsterback) och Larsson (högermittfältare). Och så Wilhelmsson till vänster på mittfältet.

Släpps 13.30

Men därmed måste Hamrén peta en av sina två favoriter – Johan Elmander eller Ola Toivonen. Ingen av dem har bänkats, om de varit friska, tidigare under EM-kvalet.

På kvällens träning körde Toivonen som släpande anfallare framför Källström/Svensson i den ena uppställningen. I den andra hade Elmander samma roll och med Zlatan framför sig.

I morgon klockan 13.30 vet vi. Då släpps startelvan.

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Herrlandslaget i fotboll

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll