”Syrianska hade chansen att spela ut bollen”

avFredrik Jönsson

FOTBOLL

Helsingborgs tränare Per-Ola Ljung om situationen

Syrianskas manager Özcan Melkemichel var ursinnig för att Helsingborg inte spelade ut bollen när Razak Omotoyossi låg ned.

Men enligt Helsingborgs tränare Per-Ola Ljung får de skylla sig själva.

– Syrianska hade till och med bollen när han la sig ned, säger Ljung till Helsingborgs hemsida.

Matchen mellan Syrianska och Helsingborg slutade med kaos.

Razak Omotoyossi, Ahmet Özdemirok och managern Özcan Melkemichel blev utvisade för Syrianska.

Upphovet till kaoset var att Omotoyossi la sig ned på gräset, anfallaren ville att domaren Martin Hansson skulle blåsa av eftersom han hade kramp.

Men Helsingborg spelade inte ut bollen och spelet bröts först när Özdemirok sparkade omkull Adrian Gashi.

Efter matchen var managern Melkemichel vansinnig och menade att Helsingborg skulle ha sparkat ut bollen eftersom Omotoyossi låg ned.

”Tragisk, bedrövlig situation”

Enligt HIF:s vikarierande tränare Per-Ola Ljung får dock Syrianska skylla sig själv, han menar att de hade chansen att avbryta spelet.

– Tragisk, bedrövlig situation. Själv är jag trött på att man ska filma till sig fördelar, det var en sådan situation som dök upp här, säger Ljung till Helsingborgs hemsida och fortsätter:

– Det var väl Razak som låg där, det var ingen huvudskada. Det var domarens bedömning och Syrianska hade till och med bollen när han la sig ned och fattade beslutet att fortsätta spela och vi spelade ju vidare på deras beslut så klart.

Förstår inte att de tappar huvudet

Då var ställningen 1-1 och Helsingborg kunde sedan avgöra genom ett sent mål av Peter Larsson.

– Det står 1-1 i matchen och det finns ingen anledning att tappa huvudet egentligen. Men de lyckas få tre utvisningar på kort tid där, jag tror att tränaren också blev utvisad.

ARTIKELN HANDLAR OM