”Det är dags att flytta”

FOTBOLL

Guidetti missnöjd med Citys kontrakt: Finns bätte alternativ

Manchester Citys bud är för låga.

Därför är John Guidetti inställd på att lämna klubben och söka sig mot Italien, Tyskland eller Spanien.

– Jag är precis fyllda 19 år och vill vidare, säger han.

Foto: John Guidetti är inställd på flytt och spel i en ny liga.

2008 skrev han på ett treårsavtal med Manchester City. Sedan dess har John Guidetti tagits upp i a–truppen, debuterat i Carling cup och suttit på bänken i ligan.

Men det som liknar en rak klättring är på väg att ta slut.

”Har väntat på City”

Under våren har Manchester City kommit med tre eller fyra bud på förlängning. Alla har varit avsevärt mycket lägre än vad anfallaren hade hoppats på.

– Det är bra kontrakt, men inte tillräckligt bra helt enkelt. Det finns bättre alternativ, säger Guidetti.

För två veckor sedan sa agenten Per Jonsson att de inom kort tid skulle ta ett beslut. Om inget drastiskt hände skulle de stryka City från listan och blicka utåt. Nu når inte Sportbladet Jonsson, men utifrån vad John Guidetti säger verkar saken vara klar.

– Vi har väntat på City, men de kommer inte med något bud. Mitt kontrakt går ut i sommar och då är det dags att flytta, säger han.

”I mitt livs form nu”

Han nämner fyra ligor där lag ur högstaserien har visat intresse: italienska, spanska, holländska och tyska. Att inga engelska lag har hört av sig beror på ligans kutym att inte diskutera affärer med en spelare som har kontrakt, även om det är utgående.

John Guidetti ser framåt med förväntan.

– Jag känner mig hellugn. Det är en perfekt situation. Jag är i mitt livs form och har så många bra människor omkring mig. Klart, att lämna City är tråkigt, för jag har många kompisar och minnen här, men vad gör man inte för fotbollen?

Vart hamnar du?

– Jag är en anfallare som ska vara uppe i de högsta ligorna. Jag har tränat med Citys a–lag och vet att bara jag får chansen kommer jag leverera. Jag kommer göra mål. Eller inte, kanske jag sätter hög press på mig själv, men jag vill ha chansen att försöka.

ARTIKELN HANDLAR OM