Allsvenska stjärnan kan ha varit dopad

FOTBOLL

”Jag är bara människa och ibland gör vi tyvärr fel”

Göteborgs Ingvild Stensland stoppas från toppmatchen mot Umeå IK.

Den norska landslagskaptenen kan ha fått i sig ett dopningsklassat preparat vid behandling av en allergisk reaktion och väntar nu på provsvar.

– Fel av mig naturligtvis och det här är dyra läropengar. Jag är bara människa och ibland gör vi tyvärr fel, säger Stensland till Göteborgs-Posten.

Matchen mellan Göteborg FC och Umeå IK kan avgöra hela damallsvenskan. Segraren utmanar på allvar serieledaren Tyresö samtidigt som förloraren kan försvinna från guldracet. Nu har Göteborg drabbats av ett hårt bakslag inför nyckelmatchen.

”Långt innan jag spelade”

Norska landslagsmittfältaren Ingvild Stensland har stoppats från spel av norska fotbollsförbundet. 30-åringen kan ha fått i sig ett förbjudet preparat, med på den internationella dopningslistan, och kommer i samråd med Norska fotbollförbundets läkare inte att spela innan svaren från ett dopningstest kommit.

– För några veckor sedan fick jag en allergisk reaktion och var tvungen att ta tabletter. Där och då borde jag ha kollat om det fanns med på listan över icke godkända preparat, men jag tänkte inte mer på det just då. Det är inget prestationshöjande preparat och det finns en mikroskopisk chans att det finns spår kvar av det i kroppen eftersom jag tog ett fåtal tabletter för allergin och det var långt innan jag spelade matchen. Fel av mig naturligtvis och det här är dyra läropengar. Jag är bara människa och ibland gör vi tyvärr fel, säger Stensland till Göteborgs-Posten.

”Är jätteledsen”

Det var i samband med landskampen mot Ungern den 21 september som Stensland fick lämna ett dopningsprov. Nu blir det ingen fotboll innan svaret kommit.

– Jag är jätteledsen över att den här situationen har uppkommit, i första hand eftersom jag inte kan spela fotboll, det är det enda jag vill. Jag var tvungen att ta medicinen, jag borde ha kollat upp vad den innehöll.