Häckenspelarens dom: – Det är för jävla tråkigt

FOTBOLL

Henriksson sågade både sitt lag och fotbollsplanen

Foto: Dödgrävarspel Vare sig Bjurströms Häcken eller Hansson Gefles bjöd på skönspel på Rambergsvallen.

GÖTEBORG. En guldkandidat enligt Anders Svensson.

Men efter 0–0 mot Gefle sågar Häckens Jonas Henriksson både sitt lag och sin hemmaplan.

– Det här håller inte om vi ska vara med i toppen, säger han.

Landslagsstjärnan Anders Svensson var lyrisk när han pratade om BK Häcken efter Elfsborgs knappa seger (2–1) mot Hisingslaget i premiären.

– Häcken spelar otroligt bra fotboll och vi har egentligen inget motmedel. De spelar ofta bäst och mest attraktiv fotboll av alla. Får de bara ordning på försvaret kan de absolut vara med och slåss om guldet, sa Svensson.

Häcken körde sedan över IFK Göteborg (3–1) och Syrianska (5–1) innan det tog tvärstopp mot Örebro hemma i torsdags (1–2). Och det urtrista mötet med Gefle på Rambergsvallen i går slutade mållöst.

– Det är som det alltid är mot Gefle. De samlar åtta man och slår långt på ensamma anfallare. Men det visste vi om och vi borde ha kunnat luckra upp dem, säger lagkaptenen Jonas Henriksson och fortsätter:

– Men det är inte lätt på den här planen när bollen studsar upp hela tiden. Jag vill egentligen inte skylla på det, men den gynnar inte vårt spel. De har lagt något täcke på planen som dödat gräset. Och det är för jävla tråkigt.

”Måste vinna”

En poäng på de två senaste hemmamatcherna var inte vad hårdsatsande Häcken hade räknat med.

– Det känns tungt. Om vi ska vara med där uppe måste vi vinna här hemma. Men vi kan slå Helsingborg borta nästa vecka och det känns jävligt bra att veta det, säger Henriksson.

ARTIKELN HANDLAR OM

BK Häcken