Manuel Neuer vänder Schalke 04 ryggen

FOTBOLL

Förlänger inte med barndomsklubben – mycket talar för att Bayern München blir nästa adress

Foto: Neuer. En av världens bästa målvakter lämnar Schalke.

Manuel Neuer, 25, har tillbringat mer än 20 år i Schalke 04 och snart väntar första semifinalen mot Manchester United.

Men det är heta känslor i Schalke-lägret inför matchen.

I dag meddelade supportrarnas ögonsten att han inte förlänger sitt kontrakt med klubben.

Turerna kring Manuel Neuers vara eller icke vara i Gelsenkirchen har varit många.

Den tyska landslagsmålvakten är väldigt älskad av Schalkes supportrar, och han har tillbringat hela sitt fotbollsliv i klubben.

25-åringens kontrakt går ut 2012 och under hela säsongen har han ryktats vara på väg till klubbar som Manchester United och Bayern München.

Nu står det klart att Manuel Neuer lämnar Schalke 04.

"Förrädare"

Målvakten har tidigare sagt att han har fattat ett beslut om sin framtid, men inte vad de planerna är.

Detta hemlighetsmakeri har skapat turbulens inom klubben igen, tidigare var det tränaren Felix Magath som stod för kaoset.

I dag meddelade Manuel Neuer på en presskonferens att han inte tänker stanna kvar i klubben.

– Jag har mycket att tacka Schalke och klubbens otroliga supportrar för. Jag måste dock efter 20 år i klubben öppna för nya möjligheter, säger han till klubbens hemsida.

Han skrev även en kort kommentar på Facebook, där han erkände att han förstod att många supportrar skulle ha svårt att förstå hans beslut.

Efter någon timme hade inlägget kommenterats av tusentals personer, varav en hel del var av åsikten att han var en "förrädare" och en "Judas".

Oklart om när

Att Schalkes älskade målvakt Manuel Neuer nu bekräftar att han lämnar klubben är givetvis ingen optimal uppladdning inför semifinalen mot Manchester United i Champions League.

– Jag har fattat detta beslut och ville nu berätta det. Nu ligger dock all fokus på att uppnå säsongsmålen med FC Schalke 04, säger han till hemsidan.

På dagens presskonferens förklarar tränaren Ralf Rangnick att han och klubben har gjort allt för att behålla Manuel Neuer.

25-åringen själv erkände att det inte hade varit något enkelt beslut ta. Vidare berättade målvakten att han inte vet om han lämnar till sommaren, eller om det blir när hans kontrakt går ut 2012.

Nära Bayern München

Sportchefen Horst Heldt bekräftade även att Bayern München har bett om att få inleda förhandlingar med Manuel Neuer. Den tyska rekordmästaren får dock lägga förhandlingarna på is ett tag, då Horst Heldt anser att Schalke har viktigare saker framför sig.

– Jag vill hela tiden spela på den högsta nivån, och det är Champions League. Jag måste även utveckla min personlighet, i en annan stad får man klara sig själv, säger Manuel Neuer på presskonferensen.

I tysk media har det länge spekulerats i att målvakten kommer att skriva på för Bayern München, och att Schalke kommer att få runt 20 miljoner euro i ersättning.

Landslagsmålvakten har även kopplats samman med Manchester United, laget som Schalke möter i semifinal.

– Jag har inte hört om något intresse från Manchester United, säger han på presskonferensen.

Sportchefen Horst Heldt fyller i, och väcker hopp hos Bayern München.

– Det finns ingen annan klubb som kommit med ett konkret anbud, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bundesliga