”Lider av att inte få spela”

FOTBOLL

Men Milans ledning tror INTE på kortat straff...

Milans ledning tror inte att Zlatan får sitt straff kortat.

Man fruktar att tv-bevisen är för tydliga.

Men utåt håller man skenet uppe.

– Jag hoppas att de tar bort en match från straffet, säger Max Allegri.

I kväll gör Zlatan Ibrahimovic comeback i Milan, i semifinalen i italienska cupen, mot Palermo.

Några timmar tidigare avgörs hans öde i ligan, om hans avstängning kortas med en match eller kvarstår så att han missar mötena med både Brescia och Bologna.

”Orättvist straff”

– Vi tycker att han straffas orättvist, domarna följer honom extra hårt, sa tränare Max Allegri för några dagar sedan, i ett för honom ovanligt starkt uttalande.

Även Milans vicepresident Adriano Galliani har sagt att Milan ser straffet mot Zlatan som orättvist och antytt att det finns de som inte vill att Milan ska vinna scudetton.

Han straffas orimligt hårt.

Bilderna emot

Enligt Sportbladets kontakter i Milano hyser den rödsvarta ledningen dock internt inte mycket hopp om att Zlatans straff den här gången ska kortas ner. Advokat Cantamessas linje har hela tiden varit att Ibrahimovic pratade för sig själv – men klubben har tv-bilderna från incidenten emot sig.

– Efter Bari-matchen låg han bättre till, nu visar tv-inslagen så tydligt vad han sa och jag tror att ganska få tror att Ibra sa ”dra åt helvete” till sig själv och inte till linjedomaren, säger en kontakt.

I dag klockan 15.30 inleds disciplinnämndens möte om Zlatan, vid 18.30 väntas besked.

Drygt två timmar senare spelar ”Ibra” från start på topp i cup-semifinalen.

– Vi vill vinna cupen också. Nu är vi i slutskedet av säsongen och med två objekt, ligan och cupen, kvar att vinna, sa Allegri på dagens presskonferens.

”Sugen på spel”

Han tror att Zlatan kommer att vara extra laddad i kväll.

– Ibrahimovic är mycket sugen på att spela och göra något för laget, han lider av att inte få spela i det här skedet av ligan. Hans enda fel är att han är för självkritisk, säger Allegri.

Pato är borta två till tre veckor efter sin skada i helgen mot Sampdoria. Därför startar Antonio Cassano på topp med Zlatan.

– Vi startar med bästa möjliga lag och ingen får tänka på ligamatchen mot Brescia som kommer, allt fokus ska vara på cupen, säger Allegri.

ARTIKELN HANDLAR OM