Ronaldo stor hjälte i El Clásico

FOTBOLL

Avgjorde supermötet med en klockren nick

1 av 10

VALENCIA. Det krävdes nittio hetsiga minuter och förlängning.

Sedan fick Real Madrid fira sin första titel sedan 2008.

– Det här är en otroligt viktig titel för oss, säger matchhjälten Cristiano Ronaldo efter segern i spanska cupfinalen mot Barcelona.

Han blev världens dyraste fotbollsvärvning någonsin när han lämnade Manchester United för Real Madrid för två säsonger sedan.

I går fick Cristiano Ronaldo äntligen fira sin första titel med den spanska klubben – och han avgjorde själv mötet på Mestalla med en klinisk nick på extratid.

– Barcelona var bra i dag, men vi visste att den som skulle göra första målet skulle vinna matchen. Det här var en väldigt viktig titel för oss, säger Cristiano Ronaldo i spansk tv efter triumfen i Valencia.

Clásico nummer två av fyra fick en helt annan matchbild än den första matchen i Madrid i lördags.

Jättetryck på läktarna

Real Madrid tog tag i taktpinnen direkt på Mestallastadion och inledde första halvlek i ett enormt tempo. Barcelona hade inledningsvis svårt att hänga med i en första halvlek där spelargruff, efterstlängar och gula kort avlöste varandra. Trycket på Mestalla, där lika delar Real Madrid- och Barçasupportrar trängdes, var gigantiskt.

Det saknades inte målchanser, men däremot kyla från båda håll och efter paus såg den vita forceringen ut att vara över. Barcelona drog ner tempot, kom i gång med sitt passningsspel och hittade allt fler luckor. Men inget av lagen kom närmare än nära och vid full tid var matchen fortfarande mållös.

Hyllar Mourinho

När bara ett par minuter återstod av första förlängningskvarten slog Ángel Di María ett hårt inlägg mot boxen som hittade Cristiano Ronaldos panna och Barcelonas målvakt José Manuel Pinto var chanslös.

Real Madrid höll ut i femton minuter till och när cupsegern var ett faktum exploderade den vita sektionen med drygt 20 000 tillresta Real Madrid-fans.

Ronaldo själv framhöll en viss landsman som kvällens segervapen.

– José Mourinho är nyckeln för oss. Det är han som tagit med sig vinnarattityden hit, säger Cristiano Ronaldo.

Det var Reals första seger mot Barcelona på sex matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM