Olsson: Jag har aldrig funderat på att hoppa av

Foto: Turbulent tid IFK Göteborgs tränare Jonas Olsson, till vänster, sa i torsdags efter förlusten mot AIK att han skulle fundera över sin framtid och sova på saken. Nu gör han en kovändning.
FOTBOLL

GÖTEBORG. Vad sa Jonas Olsson egentligen och vad menade han?

– Jag har aldrig funderat på att avgå, säger IFK Göteborgs hårt kritiserade tränare.

Det blåser orkanvindar kring Kamratgården efter Blåvitts sämsta start i allsvenskan sedan 1953. I veckor har det spekulerats i tränaren Jonas Olssons avgång. Och det blev inte bättre efter förlusten mot AIK i torsdags när guldtränaren från 2007 pepprades med frågor om framtiden.

– Det är inte jag som sitter på svaren men jag ska fundera på det över natten.

Du ska fundera på om du ska vara kvar alltså?

– Man får rannsaka sig själv, jag har ett intresse i det här och det är vad som är bäst för IFK Göteborg. Jag kommer inte att stånga mig blodig om jag inte känner att jag har mer att ge, så jag får fundera på det under natten, svarade Olsson på presskonferensen.

"Vill vända på det här"

Ett uttalande som överraskade både supportrar, media och Blåvitts sportchef Håkan Mild och ordföranden Kent Olsson.

Men i går gjorde Jonas Olsson en kovändning. Lika rakryggad och tillgänglig som alltid gav han sin syn på turbulensen.

– Jag vet inte om jag gjorde bort mig på presskonferensen, men det är jävligt mycket frågor från alla håll och jag ställer upp och svarar på allt och då är det lätt att det blir fel, eller att journalisterna tolkar det fel.

Vad var det du menade då?

– Det jag menar är att jag inte har någon personlig vendetta, att jag ska klamra mig fast vid det här (jobbet) om vi förlorar ett antal matcher till. Jag känner fortfarande att jag har en jävla energi och vill vända på det här.

Men du skulle ju sova på saken?

– Ja, och det blev ju olyckligt att det hamnade ihop med en annan fråga, om jag trodde på mig själv eller vad det var. Jag kommer knappt ihåg.

– Jag fick en fråga om energi, och när man har förlorat med 2-0 efter 90 minuter, fjärde raka förlusten, så är det klart att jag är helt energilös. Jag har gett allt. Och så en massa frågor på det och då var det en om energi och då sa jag att jag får sova på saken och se vilken energi jag har i morgon.

Så du har inte funderat på att hoppa av?

– Nej, jag har aldrig funderat på att hoppa av. Jag känner ett jättestort stöd från klubbledningen och supportrarna har varit fantastiska.

Har du spelarnas förtroende?

– Jag har inte ansett mig behöva ställa den frågan. Vi har en ständig dialog och för mig är det viktigt att spelarna tror på det vi håller på med, säger Jonas Olsson.

IFK Göteborg möter Kalmar FF hemma på måndag.

ARTIKELN HANDLAR OM