Karlslund jagar ny stjärnspelare

FOTBOLL

Sundhage: Det vore kanon

Superstjärnan Kristine Lilly är redan på gång.

Nu kan Sportbladet avslöja att Karlslunds fotbollsdamer är på jakt efter ännu en stjärnspelare.

24-åriga amerikanskan Mary-Frances Monroe.

- Det vore kanon om vi kunde få henne också, säger tränaren Pia Sundhage.

Foto: Kristine Lilly, längs till höger, firar här OS-segern i somras. Hon är på gång. Nu är Karlslund ute efter Mary Frances Monroe.

Redan för två veckor sedan kunde Sportbladet avslöja att en av tidernas största damfotbollsspelare, amerikanskan Kristine Lilly, sensationellt nog är på väg till Örebroklubben Karlslund.

Förhandlingarna pågår fortfarande - men mycket talar för att Lilly kommer ansluta till Karlslund före den allsvenska premiären i april.

Men Karlslund ger sig inte med det.

Tränaren Pia Sundhage hoppas nu kunna locka över ännu en stjärna från det proffslag i USA där hon tidigare var manager. Just nu förhandlar Karlslund med tidigare Boston Breakers-spelaren Mary-Frances Monroe.

- Mary-Frances är en riktig terrier på planen. En tvåvägsspelare som är kort, men vass på huvudet. Hon skulle kunna spela på vilken plats som helst i laget, säger Sundhage.

Har lirat i landslaget

Monroe har spelat i det amerikanska landslaget och skulle innebära en rejäl förstärkning för Karlslund som ser ut att tappa sin nyckelspelare under den gångna säsongen, Christie Welsh.

- Får vi hit Kristine Lilly och Mary-Frances skulle det betyda enormt mycket fotbollsmässigt. Men också väldigt mycket för intresset kring laget, säger Pia Sundhage.

Rent ekonomiskt hoppas Karlslund på sponsorers hjälp för att kunna få över de båda amerikanskorna.

Henning Johannesson