Öis-backen: Jag når den precis på linjen

FOTBOLL

MALMÖ

En pånyttfödd skyttekung håller Malmös guldhopp vid liv.

– Jag tar gärna på mig rollen som tillfällig skyttekung, säger Andreas Yngvesson som gjorde MFF:s omdiskuterade segermål mot Örgryte.

Foto: EN METER FRÅN MÅLLINJEN Örgrytes Marcus Dahlin kastar sig efter bollen som är på väg in i mål. Men assisterande domaren i bakgrunden är tvärsäker från sin position att hela bollen är över linjen.

Och Yngvesson är ganska säker på att hans chip passerade mållinjen innan Öisbacken Marcus Dahlin rensade bort bollen.

”Når den på linjen”

– I ärlighetens namn tycker jag det är mål. Jag ser det gröna i gräset och känslan är att bollen är i mål, säger Andreas.

Marcus Dahlin har helt motsatt känsla.

– Solklart att det inte är mål. Jag når den precis på linjen. Linjedomaren måste vara 15 meter lång för att se det. Jag skymmer ju bollen med kroppen, säger Marcus Dahlin.

Öistränaren Jukka Ikäläinen är också upprörd över att domsluten gått emot hans lag.

– Det är jäkligt bittert att vi inte får med oss en poäng. Den assisterande domaren gör ingen bra match. I första halvlek vinkade han av Boyd Mwila för offside i ett friläge. Det var absolut inte offside, säger Ikäläinen.

Nu hade Malmö FF det rätta flytet och vann matchen som verkligen såg ut att sluta 0–0.

Yngvesson blev målskytt för andra matchen i rad. Han gjorde också mål mot Helsingborg i sista matchen före EM-uppehållet den 24 maj.

Alnön på högern

Det målet firade han med att tatuera sig – nu pryder en bild över hemön Alnö hans högra överarm.

– Hade inte gjort mål på länge. Vet inte om det stämmer men jag fick reda att det var 2003 mot Helsingborg när vi vann med 5–0, säger Andreas.

Jodå, det stämmer. Den 30 juni 2003 gjorde Andreas Yngvesson två mål mot Helsingborg.

Nu är risken stor att det inte blir någon fortsatt målsvit.

– Jag har väldiga problem med sina hälsenor. Det var därför jag gick ut, säger Andreas, som sitter med isbandage om hälsenorna.

Hälseneproblem

Yngvesson har till och från under karriären haft problemet. Under träningslägret i Säfsen för tre veckor sedan blev det akut.

– Jag har bara kunnat träna fem pass på tre veckor. Och det håller inte i längden, säger Andreas.

Tunt anfall

MFF-läkaren Håkan Lindberg har heller ingen säker prognos att lämna.

– Andreas har en kronisk hälseneinflammation. Den kommer och går. Han får behandling och vi får hoppas att den hjälper, säger han.

Utan Yngvesson har Malmö ett tunt anfall med formsvage Niklas Skoog och två juniorer: Behrang Safari och Darko Lukanovic.

Långt ifrån något guldläge...

Lasse Wahlund

ARTIKELN HANDLAR OM