Zlatan hyllar VNL: ”Du måste överleva”

Av: Ibraheem Alsalman

Publicerad:

Victor Nilsson Lindelöf har varit given i Manchester Uniteds startelva under Ole Gunnar Solskjær.

Nu hyllas han av Sveriges främsta fotbollsspelare, Zlatan Ibrahimovic.

– Jag sa till honom att han är där (i United) för att överleva. Han kan inte vara vän med alla, säger Ibrahimovic.

Svensken hade det tufft under sitt första år i Manchesterklubben. Men den här säsongen har det vänt. Han fick mer speltid under José Mourinho och sedan Ole Gunnar Solskjær tog över har han startat alla Premier League-matcher.

En som redan var där när ”Vigge” anlände var Zlatan Ibrahimovic. Han var skadad då och kunde från sidan se hur Lindelöfs första tid i klubben var.

– Han hade det tufft till en början, han var vänlig mot alla. Men jag gissar att det är typiskt svenskt, att vara vän med många direkt när du kommer till en ny plats, säger Ibrahimovic enligt Daily Mirror.

”Kommer sälja dig”

37-åringen avslöjar också hur han hjälpte Victor Nilsson Lindelöf med att anpassa sig till en storklubb och säger att VNL nu spelar med mycket större självförtroende.

– Jag sa: Lyssna! Alla dessa spelare är konkurrenter och du är här för att överleva. Du är inte här för att vara vän med alla så du måste prestera. Om du inte gör det kommer klubben att sälja dig, det är inget problem för dem, säger Zlatan Ibrahimovic.

Sveriges främsta målskytt genom tiderna har under sin karriär representerat storklubbar som Juventus, Inter och Barcelona. Det är något som är viktigt för Lindelöf att lära sig, att hantera pressen och vara professionell.

– Det är det jag har gått igenom i 20 år, det har aldrig handlat om ”normala” klubbar. Det är ingen lätt grej men nu får han känna på det och förhoppningsvis fortsätter han göra det bra, säger Ibrahimovic.

Foto: Elisa Ferrari/TT / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE