Klubben rasande – efter enkätfrågan

84 procent: ”Han får skylla sig själv”

avAndreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

I en enkätundersökning gjord av radiokanalen RTL säger 84 procent att Neymar får skylla sig själv när han blir skadad.

Nu rasar PSG.

”Ska vi skratta eller gråta?”‚ skriver klubben i ett uttalande.

Förra helgen drabbades Neymar av en allvarlig skada.

Det är återigen högerfoten som spökar och frånvaron väntas bli cirka tio veckor lång.

Stjärnans återkommande skador har blivit ett stort samtalsämne i Frankrike, och nu har radiokanalen RTL gjort en enkätundersökning där drygt 1 000 personer – som uppges ”representativa för Frankrikes befolkning” – får svara på ett antal frågor.

En av dem formuleras så här:

”Är Neymars nya skada ett tecken på att vi inte skyddar våra stjärnspelare tillräckligt, eller ett tecken på att Neymar ’håller på för mycket’ och utsätter sig själv för fara genom dribblingar och provokationer”?

84 procent tyckte det senare.

Klubben rasande

Nu har PSG bemödat sig att kommentera enkätundersökningen.

Storklubben väljer att göra det i en nästan 3 000 tecken lång skrivelse på sin officiella hemsida. Där går man till attack mot radiokanalen och sågar deras undersökning.

”Ska vi skratta eller gråta åt den här undersökningen? Om ni ser er omkring i världen, vem tror ni att barn och fotbollsälskare ser upp till? Neymar eller hans motståndare? Tror ni på allvar att någon skulle säga att Pelé, George Best, Johan Cruyff, Diego Maradona, Ronaldo ”Fenomenet” eller Zinedine Zidane ’håller på för mycket’?”, skriver PSG.

”Sluta med det här”

De fortsätter:

”Vi uppmanar er att sluta med de här låtsasundersökningarna, vars enda syfte tycks vara att reta upp oss, alla genier inom fotbollen och alla som delar vår passion för sporten”.

1 av 4
Neymar anländer till flygplatsen i Barcelona.
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM