”SKITSNACK”

FOTBOLL

TV4:s "avslöjande" fick landslaget att se rött

1 av 3 | Foto: backar inte Här läser Ola Wenström upp nyheten som får landslagsledningen och Zlatans agent att gå i taket. Men TV4 backar inte. Kanalen håller fast vid att Zlatan är i Turin.

BREMEN

Landslaget rasar mot TV4 efter att kanalen påstått att Zlatan Ibrahimovic är i Turin och undersöker ljumsken.

- Det är inte sant, vi förstår inte hur TV4 kan göra så här, de har inte ens pratat med oss, säger presschefen Thomas Saleteg.

Det var vid halv nio i går kväll som TV4 släppte bomben: Zlatan Ibrahimovic har lämnat den svenska landslagstruppen och rest till Turin för att undersöka sin ljumskskada.

En jättenyhet, naturligtvis.

Att en fotbollsstjärna lämnar en landslagstrupp mitt under brinnande VM för att undersökas av sitt klubblag är mycket ovanligt.

Dessutom skulle hela resan ha mörklagts av Zlatan och landslagsledningen.

Även Expressen hängde på och gick ut med uppgifterna stort på sin nätsida.

Presschefen nedringd

Det var bara ett problem.

- I Turin? Nej, det är inte sant. Zlatan är här i Bremen. Det låter otroligt att TV4 gått ut med det här, säger landslagschefen Lars Richt när Sportbladet informerar honom om nyheten som gick rakt ut till tv-tittarna under bästa sändningstid.

Landslagets presschef Thomas Saleteg blev under kvällen nedringd av svenska journalister som ville kontrollera TV4:s uppgifter.

- Jag håller på att beta av alla meddelanden på min telefonsvarare. Jag förstår inte hur TV4 kan gå ut med det här utan att ens ringa och prata med oss först, säger Thomas Saleteg.

Zlatan har alltså inte varit i Turin under dagen, han ska inte dit i kväll och han ska inte dit i morgon?

- Nej. Den enda resa Zlatan ska göra är till Köln tillsammans med övriga landslagstruppen, säger Thomas Saleteg (Sverige och England möts i Köln i morgon).

Som Elvis på macken

Andra svenska journalister som ringde Thomas Saleteg under kvällen för att kontrollera TV4:s uppgifter möttes av humoristiska liknelser:

- Att Zlatan skulle vara i Turin är ungefär lika troligt som att Elvis jobbar på en bensinstation här i Tyskland, svarade Saleteg.

Zlatans agent Mino Raiola tillbakavisar också TV4:s

uppgifter.

Enligt uppgifter i svenska TV4 är Zlatan i Turin. Stämmer det?

- Ja. Och sedan åker han till Paris och därifrån till Hawaii på semester, säger Raiola.

- Allvarligt, har du någon seriös fråga till mig?

Så uppgiften är felaktig?

- Det är inte bara fel, det är det största skitsnacket jag hört under de fyra år som jag haft kontakt med journalister från Sverige, säger Mino Raiola.

"Vi står för uppgifterna"

TV4:s sportchef Hans Pekkari håller fast vid att Zlatan Ibrahimovic befinner sig i Turin och undersöker ljumsken.

- Ja, vi står för våra uppgifter. Jag tänker inte hålla på att diskutera våra källor. Några fler kommentarer har jag inte, säger Hans Pekkari.

Robert Laul, Michael Wagner