Svt struntar i sin publik

Foto: Frank Östergren
FOTBOLL

Olympiska spel i svensk tv är en nationell engagerande angelägenhet.

Frågan är dock om SVT bryr sig om tittarnas röst när diskrespans uppstår. Som nu när SVT sänder från OS i Turin och mejlen och telefonsamtalen ger uttryck för ett massivt missnöje från alla som via tv-licens och skattsedel bidrar till sändningarnas genomförande.

Tittarnas dom är grym, den här hånfull, den är uppgiven, den ger uttryck för en förlust av något förväntat med rötter i Jerrings, Hylands och Plex tid, nu offrat för självförhärligandet.

Alf mejlar att han vill ha terapi för att Peter Jidhes ”allt ljus på mig” är outhärdligt.

Jeanette skriver att det är hennes sjätte tv-OS i tv och att hon mår dåligt av ”bristen på sakliga, kunniga

och verbala programledare och bisittare som fokuserar på idrotten och visar respekt för idrotten”.

Thorsten Oldrup skriver att ingen skulle

godkänna en ishockeyreferent som sa ”jag vet inte riktig vad den svarta kulan heter, men i alla fall har någon med böjd käpp slagit in den i ett nät”, men att i SVT-sportens värld är det helt OK när skidskytte beskrivs på ett liknande sätt.

Daniel i Arboga hoppas SVT-sportchefen Albert Svanberg ska ta till sig kritiken.

Dessvärre Daniel, Albert kommer att fly in i byråkratins skuggor.

SVT struntar nämligen helt i att det är på tittarnas uppdrag man verkar.

Det innebär att vi tittare, och då utgår jag inte från mina egna intressen, utan från alla tittare som hört av sig, har vi rätt att kräva en allsidig bevakning av OS.

Albert Svanberg, om det nu är så att svenska folket verkligen älskar damishockey, varför visar ni inte damallsvenskan? Om vi nu älskar curling, varför visas inte det svenska seriespelet?

Förresten, när det

gäller de dominerande curlingsändningarna har jag en ärekränkande nespotistiskt teori. Vilken får ni arrangera gissningstävling om.

I övrigt instämmer

jag i Peter Wennmans krönika i torsdagens Sportbladet, att tv-sport i SVT är något historielöst, kunskapslöst, tittarsifferjagande och fokuserat på fönsterbord på krogen.

Jag begär inte att SVT-sporten ska kunna redogöra för deltaljerna i Holger Preuss bok ”The economics of staging the olympics, a camparison of the games 1972-2008”.

Men jag begär respekt för de som betalar era löner, det vill säga vi tittare.