Därför ändrar Sverige VM-schemat

FOTBOLL

Säkerhetsåtgärden ska rädda VM-formen – Lagerbäck: Vi vill vara absolut hundraprocentiga den 10 juni

Foto: Järnkoll Det blir ingen tisdagsträning för de svenska landslagsspelarna. Ledningen, med Lasse Lagerbäck i spetsen, väljer vila i morgon för bästa tänkbara VM-form i premiären 10 juni.

BREMEN

Den svenska landslagsledningen blixtändrar VM-schemat och stryker helt tisdagsträningen.

Förklaringen: Landslagsledningen vill undvika en missad VM-formtopp.

­ Vi har gjort bedömning nu att vi slår av en träning för att vi ska vara absolut hundraprocentiga när vi kommer till den 10 juni, säger Lasse Lagerbäck.

Sent på söndagskvällen meddelade den svenska landslagsledningen i ett pressmeddelande att tisdagens planerade kvällsträning plockas bort från förberedelseschemat. Efter det andra svenska träningspasset på tysk mark förklarade Lasse Lagerbäck varför.

­ Även om vi tycker att vi har lagt upp det här på ett bra så sätt, så har det varit sån intensitet på träningarna. När man tittar på spelarnas pulskurvor så ligger de hela tiden uppe på det område där de producerar mjölksyra.

Det medicinska teamet ­ med fysiologen Paul Balsom i spetsen – följer hela tiden belastningen på spelarna med hjälp av pulsklockor, kopplade till modern online-teknik.

Omedelbart, även under själva träningspassen, går det att läsa av hur nära gränsen spelarna ligger. I samråd mellan ledning och spelare fattades beslutet att skippa tisdagspasset.

­ Vi har legat på den övre gränsen hela Stockholms-veckan, och även här. Spelarna är ganska nöjda med det beslutet, säger Lagerbäck.

Är det här en lärdom ni gjort från tidigare mästerskap?

­ Det är inte specifikt från tidigare mästerskap, utan det är mer att vi har de redskapen nu att vi ser det direkt. Landslaget vilar nu helt i morgon, och tränar igen på onsdag klockan 11.30.