”En skräck för Sverige”

FOTBOLL

Englands stjärnor varnar för Paraguay: "Det är ett otäckt lag att möta"

1 av 2 | Foto: FULL ATTACK Roque Santa Cruz och Carlos Paredes gick ner på hörntänderna i matchen mot England. Då räckte det inte.

FRANKFURT

Och som om det inte vore nog...

Englands stjärnor tror att Sverige får det väldigt svårt mot Paraguay.

- Den matchen kan bli en skräck för er, säger Frank Lampard till Sportbladet.

1-0 till England - men segern satt både långt och hårt inne.

Ju längre matchen gick, desto mer tog Paraguay över. De ägde boll, letade luckor och vaskade fram en hel del halvchanser.

Favorittippade England var skakat.

Spelet blev mer och mer krampaktigt, publiken började tappa tålamodet och oron steg.

England såg verkligen inte ut som något mästarlag.

Frank Lampard - utsedd till matchens bäste spelare av Fifa - hävdar dock att matchbilden mer handlade om ett bra Paraguay än ett dåligt England.

"Rejäl credit"

Han menar att det haltande spelet kan förklaras av ett svårspelat motståndarlag - vilket givetvis är jobbiga nyheter för Sverige.

- Man måste ge Paraguay credit. Det är ett lag med själ och hjärta. Tekniskt väldigt skickligt, bra defensivt, välorganiserat "

Blev du förvånad över hur bra de var?

- Nja, vi såg en video på kvalmatchen då dom slog Argentina. Den sa egentligen allt om hur bra de var. Sedan pratade jag med Hernán Crespo om dem, säger Lampard och fortsätter:

-Han tjatade konstant om hur svårt det var att spela mot dom. Så vi var inte oförberedda, men det är ändå inte bara att gå in och besegra Paraguay.

Jobbig kväll

Finns det anledning för svenskarna att vara oroliga?

- Ja, absolut. Paraguay är ett lite otäckt lag att möta, och ni kommer att få en väldigt svår match. Det kan bli en skräck för er.

Tuffe mittbacken John Terry säger i princip samma sak som sin klubbkamrat.

Han tror också att Blågult kan få en jobbig kväll på torsdag - och det redan innan han sett floppmatchen mot Trinidad & Tobago:

- Ja, det tror jag. Paraguay är ett väldigt tufft lag, och Sverige kommer att få jobba oerhört hårt. Här i Europa är det nog många som inte vet så mycket om Paraguay, men går man inte in som man skulle göra mot ett europeiskt topplag - ja, då kommer man att förlora, säger Terry.

Erik Niva