– Vi kan vinna VM-guld

FOTBOLL

Fredrik Ljungberg: Med rätt lottning kan vi gå hur långt som helst

Foto: guld i tankarna De svenska spelarna är hoppfulla inför VM-slutspelet nästa sommar. Efter Islandsmatchen i går, då det blev definitivt klart att Blågult går till VM, frågade Sportbladet spelarna om de tror att Blågult kan ta guld i Tyskland – många av dem trodde det.

Zlatan har lagt ribban vid VM-guld.

Efter att avancemanget säkrats i går kväll börjar hans lagkamrater hålla med honom.

– Med rätt lottning kan vi gå hur långt som helst, säger Fredrik Ljungberg.

Festen i Tyskland är räddad och 9 juni börjar det roliga.

Exakt en månad senare spelas finalen på Olympiastadion i Berlin.

En final de svenska landslagsspelarna tror sig ha en realistisk möjlighet att få uppleva – och vinna.

– Det är fullt möjligt. Vi har kapacitet att slå alla lag. Jag tror att vi kan gå långt. Vi kunde gått längre i de tidigare mästerskapen, säger lagkaptenen Olof Mellberg och fortsätter:

– Vi hör inte till favoriterna utan siktar på att vara ett överraskningslag.

Elmander positiv

Johan Elmander:

– Jag tror att vi kan vinna VM. Vi har såpass bra lag. Vi har stora stjärnor, vi har grovarbetare, vi har allting. Vi kan gå långt. Vi ska åka dit med målsättningen att vinna. Jag håller med Zlatan, säger Elmander.

Arsenalstjärnan Fredrik Ljungberg håller också med.

– Allt kan hända. Kan vi förbättra oss på vissa punkter kan det gå väldigt bra. Det handlar också om vilken lottning vi får. En bra lottning och vi kan gå hur långt som helst, säger Ljungberg.

Fredrik Ljungberg har visat en härlig form under hela VM-kvalet och gjort totalt sju mål.

I går blev det ett till – bortdömt för offside – men Fredrik var på gott humör när han minglade runt bland journalisterna efter matchen.

Tog det lugnt i natt

– Det blir en sen natt förhoppningsvis. Men jag ska lira på lördag så det får inte bli så blött. Men det kan bli sent. Mitt plan går tolv i morgon (läs; i dag) så jag får sova lite, säger Ljungberg och ler.

Fredrik talade också om hur mycket det betyder med svenska supportrar på plats under ett mästerskap.

– Förhoppningsvis kan det bli ännu fler i Tyskland än det var i Portugal. När vi mötte Italien är ett av de bästa minnena jag har från en landskamp för det var så osvenskt. Våra fans lät mer än italienarnas. Det vore kul om det vore så i varje match, säger Fredrik Ljungberg.

Robert Laul, Michael Wagner