”De fokuserar bara på kvinnan som pussade mig”

FOTBOLL

Basels CL-hjälte kritiseras efter kindpussar

Mohamed Salah, 21, gör succé i Champions League och attraherar intresse från idel storklubbar.

Men en kindpuss i samband med att han prisades som årets fotbollspelare rör upp känslor i hemlandet Egypten.

– De har förstört min glädje, säger Salah.

Fotbollslivet leker för Basels egyptiske stjärnspelare Mohamed Salah. I båda mötena med engelska storklubben Chelsea har han fällt storklubben med sena mål. Och tack vare de sammanlagt sex poängen mot Chelsea behöver den schweiziska klubben bara spela oavgjort mot Schalke i kväll för att ta sig till åttondelsfinal i den prestigefulla turneringen.

Vid sidan av framgångar i sitt nuvarande klubblag ryktas han efter Champions League-succén ihärdigt till större klubbar. Den egyptiske landslagsmannen har kopplats ihop med flytt till klubbar som Bayern München, Borussia Dortmund, Tottenham och Liverpool.

”Jag var generad”

Men allt är inte guld och gröna skogar. När Salah tog emot priset för årets fotbollsspelare i Schweiz utbytte han kindpussar med den kvinnliga prisutdelaren.

Nu avslöjar han själv att det lett till en kritikstorm i hemlandet och att han fördömts av egyptiska fans i sociala medier.

Enligt Egypt Independent ogillas sådan intimitet hos konservativa delar av det egyptiska samhället.

– De har förstört min glädje. De glömmer bort utmärkelsen och fokuserar bara på kvinnan som pussade mig. Videon visar att jag var generad i situationen, säger Salaha enligt Egypt Independent och fortsätter:

– Vart jag än går i Schweiz blir jag applåderad medan mina fans i hemlandet kritiserar mig.

Se Salah kindpussas med prisutdelaren här. (OBS: Extern länk)