Mancini försökte stoppa matchen

FOTBOLL

Wesley Sneijder skickade Galatasaray vidare i usla förhållanden

1 av 16

Juventus manager Antonio Conte försökte stoppa den avgörande gruppspelsmatchen i Champions League i halvtid.

Efter Galatasarays skräll och avancemang erkänner nu turkarnas manager Roberto Mancini att matchen aldrig borde ha slutförts.

– Juventus ville spela innan matchen, eller de sa i alla fall ingenting då. Men jag håller med Conte. Det var omöjligt att spela fotboll för båda lagen, säger Mancini till Sky Sport Italia.

En rejäl hagelskur, sedan kraftigt regn.

Vädret var så ostabilt att Champions League-matchen mellan Galatasaray och Juventus tvingades avbrytas i går. Planen på Türk Telekom Arena var helt enkelt inte i speldugligt skick.

Bollen fastnade i sörjan

I dag, 14.00, återupptogs ödesmatchen och startade från den 31:a spelminuten.

Men förutsättningarna var knappast bättre.

När domaren Pedro Proenca blåste i gång Champions League-mötet var underlaget genomuselt, delvis snötäckt och delvis lerigt.

– This is no football, ska Juventustränaren Antonio Conte ha sagt i paus enligt Twitterkällor.

– I halvtid var det redan för sent. Juventus ville spela innan matchen, eller de sa i alla fall ingenting då. Men jag håller med Conte. Det var omöjligt att spela fotboll för båda lagen. Det blev ett lotteri, säger Galatasarays manager Roberto Mancini.

Turkarna var piskat att vinna för att ta sig till åttondelsfinal samtidigt som Juventus bara behövde en poäng för att ta sig dit. Och matchen inleddes i ett bedrövligt tempo på grund av att bollen hela tiden fastnade i sörjan.

Försökte stoppa matchen

De usla förutsättningarna gjorde att lagen hade svårt att skapa något ordnat spel och målchanserna var få.

Det dröjde ända till den 84:e minuten innan målet kom i kaosmatchen, hemmalagets storstjärna Wesley Sneijder rann igenom till höger i straffområdet och placerade bollen vid den bortre stolproten.

Målet skickade Galatasaray vidare till slutspel i Champions League på Juventus bekostnad och holländaren firade med att slänga sig i snöhögen.

Efter segern erkände Galatasarays manager Roberto Mancini att matchen borde ha stoppats. Något han också försökte påtala för Uefa innan onsdagen.

– Det är svårt att spela fotboll i de här förutsättningarna och jag sa redan innan att det är farligt för spelarna. Så det kanske hade varit bättre att inte spela. I går var det praktiskt taget omöjligt att spela eftersom det bildades ett istäcke på planen. Jag sa till Uefas delegat att min åsikt var att det inte var rätt att spela i dag heller, säger Mancini till Sky Sport Italia.

Conte säger också att Uefas matchdelegat delade åsikten. Trots det blåstes det till spel.

– Vi sa till Uefas delegat att det var farligt att spela. Han sa ”jag håller med”, säger Antonio Conte efter matchen till Sky Italia.

ARTIKELN HANDLAR OM