”Messis fåfänga ett hot mot Neymar”

FOTBOLL

Ronaldinho varnar landsmannen – och förklarar Ronaldos frustration

Foto: Messi och Neymar.

Ronaldo är frustrerad och kommer förbli frustrerad.

Det säger Ronaldinho som nu också varnar brassen Neymar för lagkamraten Leo Messi.

– Det kan bli problem för honom om det uppstår en fåfänga och att en spelare inte vill ge plats åt en ny som kommer in, säger 33-åringen-

Foto: Ronaldinho.

Ronaldinho vet både hur det är att vara världens bäste fotbollsspelare och att spela i Barcelona. Inför utdelningen av Ballon d'Or den 13:e januari uttalar han sig nu om kontroverserna kring Cristiano Ronaldo som anser sig förfördelad av Fifa.

”Neymar är Messi tronföljare”

– Ronaldo är frustrerad eftersom han lever i samma epok som Messi. Det var en ren slump att de föddes i samma epok och om det inte hade hänt hade Ronaldo varit världens bäste spelare under flera år, säger Ronaldinho i tv-programmet Ben, Amigos! enligt spansk media.

Ska man tro den 33-årige brassen kommer Ronaldo också förbli frustrerad. Messi är yngre än Ronaldo och när han väl faller från tronen tror Ronaldinho på en annan följare.

”Gav alla passningar till Messi”

– Neymar har allt som krävs för att bli världens bäste spelare de kommande åren, men först när Messi inte längre är på topp.

Brassen varnar samtidigt sin landsman för just lagkamraten i Barcelona.

– Vi måste vänta och se hur Messi kommer behandla Neymar. Det kan bli problem för honom om det uppstår en fåfänga och att en spelare inte vill ge plats åt en ny som kommer in. Deco, Sylvinho och jag gav alltid alla passningar till Leo så att han kunde anpassa sig så fort som möjligt. Han måste göra samma sak för Neymar.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga