Henkes plan: Värva från storklubbarna

FOTBOLL

”Många sätt att motivera spelare att komma hit”

1 av 44

FALKENBERG. Tränaren och tre ordinarie spelare lämnade.

Falkenbergs nye tränare Henrik Larsson, 42, har jätteluckor att fylla – och ett unikt internationellt kontaktnät.

– Främst tar vi spelare från egna leden. Sedan får vi se om det kan finnas några utländska spelare vi kan låna in, säger han till Sportbladet.

Nyhetsbomben var redan avslöjad så när Henke Larsson i går presenterades officiellt som Falkenbergs FF:s nye tränare inleddes direkt det tuffa arbetet.

– Det är klart att vi kommer behöva någon eller några nya spelare, säger Larsson.

Anfallaren Victor Sköld (20 mål i Superettan) lämnade FFF och drog till Åtvidaberg, yttermittfältaren Niclas Eliasson (11 assist) flyttade till AIK och högerbacken Danny Ervik bytte till Mjällby.

Utlåning i första hand

Om Henrik Larsson är relativt oprövad som tränare på högsta nivå så är det desto mer bevisat att han har ett mycket starkt namn i flera utländska storklubbar – där det kan finnas spelare i behov av miljöbyte och speltid.

– Mina kontakter spelar ju ingen roll om det inte finns en ekonomi till det. Man får titta om det finns något som eventuellt kan lånas ut och betalas av på tid av klubben, säger Henrik Larsson.

Sportbladet tog hjälp av fotbollsreportrar som dagligen bevakar Henkes tidigare klubbar Celtic, Barcelona och Feyenoord och frågade om potentiella spelare som föreningarna kan tänkas låna ut.

Är drömvärvningen Celtics svenske anfallstalang Bahrudin Atajic eller  Feyenoords rutinerade Sekou Cisse, som haft två säsonger med begränsad speltid i Eredivise?

”Titta i egna leden”

– Det finns många olika sätt att motivera spelare att komma hit. Vi får se vad som är bäst för Falkenbergs FF, säger Larsson. Jag vet att jag alltid är välkommen att höra av mig till mina gamla klubbar.

– Vi måste titta i egna leden också. Det är därifrån framför allt vi ska hämta våra spelare.

Sportchefen Håkan Nilsson:

– Vi har inte pratat i de banorna hittills, men vi är medvetna om Henriks renommé utomlands. Det är definitivt en möjlighet. Samtidigt gäller det att göra allt noggrant.

– Halland har ju visat sig inte vara en så god jord för spanjorer..., säger FFF:s sportchef.

ARTIKELN HANDLAR OM