”Flera spelare som inte bryr sig”

FOTBOLL

Schmeichel sågar United efter usla ligastarten

Manchester United sladdar i Premier League.

Då sågar förre United-profilen Peter Schmeichel, 50, storklubbens usla form i ligaspelet och menar att flera spelare helt enkelt ”inte bryr sig”.

– De borde inte vara i United, säger han.

Nye managern David Moyes har fått en tuff start som Sir Alex Fergusons efterträdare hos mesta mästarna i England.

Manchester United parkerar för närvarande på en blygsam niondeplats i ligan, hela 13 poäng efter serieledarna Arsenal.

Peter Schmeichel, som tillhörde storklubben i åtta år och som bland annat var med och säkrade fem Premier League-titlar och en Champions League-triumf, gillar inte vad han ser efter den tunga starten på säsongen.

Schmeichel ifrågasätter nu United-spelarnas inställning under David Moyes styre.

”Måste vara stolt att spela där”

– Han (Moyes) bör låta spelare lämna, mer än något annat. Det är flera spelare som inte gör sitt jobb och som inte har gjort sitt jobb under en tid nu, sågar dansken enligt Daily Mail.

Schmeichel menar att ett handfull spelare helt enkelt ”inte bryr sig” och råder Moyes en utrensning i januari.

– För att vara en spelare i Manchester United krävs en viss nivå av prestation och mentalitet och du måste vara stolt att spela där. Jag ser fem, sex spelare som uppträder som om de inte bryr sig och det har United aldrig haft innan. Du ska bry dig, säger Peter Schmeichel och fortsätter:

– Det är så tydligt och alla pratar om det. Låt säga att klubben har 560 miljoner supporter. Om du tillhör startelvan bär du ansvaret för 560 miljoner människors hälsa. Det är många människor. Det är 75 000 människor varje gång när du spelar på Old Trafford.

Har förtroende för Moyes

– Jag tror David Moyes redan har insett det. Budskapet han signalerar genom att släppa spelare kommer vara mer kraftfullt än budskapet han skickar då han värvar, säger Schmeichel enligt Daily Mail.

United, som i somras bekräftade sin jakt på Barcelonas Cesc Fabregas men som då fick ”nöja sig” med Evertons Marouane Fellaini, har enligt Schmeichel hittills fått betala ett högt pris på transfermarknaden.

– Jag vill ge David Moyes möjligheten att bygga ett starkt lag och acceptera att vi helt enkelt är nia i tabellen för tillfället, än att agera i panik och bli topp fyra genom att ta in spelare som hellre är där för pengarna.

ARTIKELN HANDLAR OM