Premier League

Kim från start – då vände det äntligen

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Arsenal räddade Champions League-hoppet

Kim Källström gratulerar Podolski till 1-1-målet.
Kim Källström gratulerar Podolski till 1-1-målet.

Efter fyra raka utan seger skickade Arsene Wenger ut sin äldsta elva sedan maj 2003 – med Kim Källström från start.

Då vände det äntligen för Arsenal som är tillbaka i CL-kampen efter 3-1 mot West Ham.

– Riktigt kul att få göra 90 minuter och oerhört skönt att vinna, säger han till Expressen efter matchen.

Efter två inhopp för Arsenal fick Kim Källström chansen från start hemma mot West Ham. Detta när Arsene Wenger formerade en elva med en snittålder på 29 år och 188 dagar. Den äldsta sedan laget ställdes mot Leeds i maj 2003.

Löpte ifrån Källström

Trots rutinen började det illa för hemmalaget. Efter 40 minuter löpte Alberto Nocerino ifrån Källström och jobbade fram bollen till Matthew Jarvis som nickade in 1-0.

Arsenal skulle dock komma tillbaka och det var Lukas Podolski som ordnade det. Precis innan halvtid gjorde tysken en snabb vändning i straffområdet och dunkade dit kvitteringen.

Förbi Everton i tabellen

Efter 55 minuter var det Olivier Girouds tur att visa klass när han tog emot ett långt inspel med vänstern i offensivt straffområde och sedan avlossade direkt med högern till 2-1. Podolski stängde sedan matchen med sitt 3-1-mål, efter en fin nickpassning från inhopparen Aaron Ramsey.

– Det var viktigt att vi kom igång i Premier League. Vi vill spela Champions League nästa säsong, säger Podolski i Viasat Fotboll.

Kim Källström, som i helgen var med och sköt Arsenal till final i FA-cupen, spelade hela matchen.

– Det är klart det känns väldigt bra, du spelar med väldigt skickliga spelare här. Och det känns så klart bra att man är lite mer delaktig. Det rullar på, desto mer speltid du får, desto enklare blir det att komma in i det, säger han till Expressen.

Segern innebär att Arsenal kliver om Everton och upp på fjärdeplats, med en poängs marginal men med en match mer spelad.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League