Drömmålet avgjorde derbyt

”Känslomässigt den bästa starten som jag fått som tränare för AIK

AIK dominerade matchen – men det blev en uddamålsvinst i derbyt.

Matchhjälte blev Eero Markkanen med ett drömmål.

– Känslomässigt den bästa starten som jag fått som tränare för AIK, säger Andreas Alm på presskonferensen.

På Tele 2 Arena, inför cirka 25 000 åskådare, såg det ut att bli en komfortabel seger för AIK med halvtimmen kvar efter att laget kontrollerat matchen.

Men det blev ett sent Dif-ryck, trots att laget knappt varit med i matchen. Två snabba mål räckte dock inte.

– Vi är väldigt glada över segern. Vi sa två saker innan matchen. Vi ska stoppa Djurgårdare och vi ska springa varje steg med hjärtat och det gjorde spelarna, säger AIK-tränaren Andreas Alm.

– Känslomässigt den bästa starten som jag fått som tränare för AIK Vi har spelat fyra omgångar, tagit sju poäng och vi har vunnit ett derby.

”Den bästa halvleken i år”

Det var vid en hörna, halvvägs in i första halvlek, som AIK tog ledningen med 1-0. Martin Lorentzson nickade in bollen bakom Kenneth Höie.

– Det är den bästa halvleken i år, tycker jag. Vi gör det vi ska för en gång skull. Vi gör det vi är bra på, och det de är lite mindre bra på. Vi kommer ut på kanterna som vi ska göra, vi är bra med bollen, säger Lorentzson till C More i halvtid.

Tio minuter in i andra halvlek tog sig Henok Goitom in mot mitten, sköt på mål och Höie släppte retur rakt ut. Nabil Bahoui satte enkelt 3-0.

Markkanen bombade in bollen

Tredje målet var en riktigt kanon.

Eero Markkanen tog med sig bollen från kanten, gick in i banan och dunkade in bollen med vänsterdojan. Den satt högt i bortre krysset.

– Jag kunde inte tro det var sant. När jag träffade bollen kände jag att det var en perfekt träff, bollen gick mot bättre krysset. Jag bara skrattade efter målet, jag trodde inte det var sant, säger Markkanen till C More.

I den 82:e minuten reducerade Dif, inhopparen Erton Fejzullahu sköt in 1-3 från straffpunkten. På stopptid gjorde Haris Radetinac 2-3.

– Det gäller att hantera motgångar i livet, även derbymatcher. Det gäller att visa karaktär och se fram emot nästa match, säger Dif-tränaren Pelle Olsson.

– Ibland träffar man fel och så möter man en motståndare som får en träff. Jag tror inte att våra spelare gick ut med en felaktig hållning eller något slags bekvämlighet.

Se målen från derbyt i Sportbladet news ovan.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.